maanantai 4. maaliskuuta 2013

Liimanäppi Fabergén jalanjäljillä

Lähestyvän pääsiäisen kunniaksi päätin elämäni ensimmäistä kertaa kokeilla decoupage menetelmää ja ostin Haarlemin reissulta siihen tarvikkeet. Unelmissa siinti sellaiset upeat koristellut pääsiäismunat joita olen nähnyt Jeanne d'Arc Living lehdessä ja teidän blogeissani, ajatellen että tämä on ihan piece of cake. Mutta... MITEN minä olen teidän blogejanne lukiessa saanut (vääristyneen) käsityksen että tämä olisi mukamas helppoa hommaa?! Vai onko tämä vaikeata vain minun (nyt jo hyvin liimaisille) näpeilleni?


Osa materiaalista - eli tästä se lähtee

Ensimmäinen yritys meni ihan pipariksi ja sekä liimat että paperit päätyivät sormiini eivätkä siihen munaan ja servetin tekstit & kuvat levisivät mustaksi möhnäksi. Ei muuta kuin munan huuhtelu puhtaaksi juoksevan veden alla ja sitten uuteen yritykseen (minähän en helposti lannistu). Toinenkaan ei mennyt kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, mutta kolmatta jo kehtaa näyttääkin, vaikka hieman ryppyinen onkin.

Kun minä olin jonkin aikaa tupsuttellut maaleja ja papereita styroksmuniini, mies tuli seisoskelemaan siihen vierelle ja lievästi huvittuneena tokaisi "Jaa, sitä ollaan liimanhaistelupuuhissa? Olet sitten päättänyt olla tämän vuosikymmenen Mrs Fabergé?" Ha, se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa. Muutama muna vielä työn alla, kyllä ne taidot tästä vielä kasvavat... toivottavasti.


Helmililjat vielä aluillaan, mutta eiköhän ne pian ole jo täydessä kukassa. Valkoisia en onnistunut löytämään, joten piti tyytyä perinteisiin sinisiin. Nättejä nekin ovat :-)


Tänään on ollut upea aurinkoinen päivä, joten meni ihan puutarhahommiksi. Huomasin myös että muutama krookus on jo melkein täydessä kukassa... oi ihana kevät! :-) Taloamme vastapäätä oleva kukkapelto pitää meidät vielä odotuksen vallassa... mitä sieltä paljastuukaan tänä keväänä? Hyvät viikon jatkot teille kaikille!
Terkuin, Liimanäppi

15 kommenttia:

Päivi Peltotien päästä kirjoitti...

Hävisi jonnekin aiempi kommenttini, mutta siis löysinpä ihanan blogin Monday To Sunday Homen kautta! Ja jäänkin samantien lukijaksi :)

Sinulla on kyllä superkauniita kuvia täällä! Mielenkiinnolla alan lueskella vanhempia juttujasi : )

Lady of The Mess kirjoitti...

Hienosti onnistuit! Minä en edes uskalla yrittää;)
Mukavaa viikkoa sinne täältä lumisateen keskeltä!

Kirsi kirjoitti...

Voi miten kauniita kuvia sinulla täällä taas!
Ja kaunis on tuo kolmas munakin,harjoitus tekee mestarin ihan niinkuin sanotaan;)Pikku rypyt kuuluu asiaan,minusta käsin tehdyn pitää näyttääkin siltä eikä tehdastekoiselta,uniikki on aina uniikki:)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Iiikkk...kevät....täällä sataa TAAS lunta...:(
Hieno munahan tuo jo on.

Katja - Bag End kirjoitti...

@Päivi: Kiitos visiitistä, kommentista ja klikkaamisesta lukijaksi. Tervetuloa :-)

@Lady of the Mess: Ai vielä lisää lunta? No jo nyt on... Meillä mittari näyttää +13C. Kyllä se kevät vielä saapuu sinnekin :-)

@Kirsi: Kiitos rohkaisevista sanoista! "Uniikkeja" nämä mun munat on juu :-D Mutta aina joskus hauska töpsötellä.

@Irmastiina: Voisi se lumisade siellä Suomenkin päässä jo loppua! Mutta onneksi pian alkaa auringon tehot olla sellaista luokkaa että kyllä ne lumet sulavat hetimiten pois.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana blogi sulla. Löysin sen joku aika sitten ja kuuluu niihin, joka täytyy joka päivä tsekata. Tykkään sun tyylistä ja ihanat kuvat. Ihan tulee mieleen, että teillä (lue Hollannissa) pitää vielä joskus päästä käymään. Terv. Eila

Eeviregina kirjoitti...

Hyvinhän se askartelu onnistui! Mä taidan jättää matkan takia tänä vuonna kaikki askartelut väliin ja kaivan juuri ennen pääsiäistä vanhat koristeet esille.
Katoin netistä tuota pensasta ja joku heisi se on.
Onhan meilläkin koiranheisiä ja lumipalloheisiä, samaa sukua. Mutta ei kuki vielä,ei tosiaankaan! Lunta vaan pukkaa lisää...
Ihanat ekat krookukset teillä jo kukkii ulkona!!!

Anonyymi kirjoitti...

Tuo pääsiäismuna on ihana, ryppyisyys ei haittaa, sellaisia ne ovat yleensä, ainakin mitä minä olen nähnyt !
-ä-

Katja - Bag End kirjoitti...

@Eila: Voi kiitos paljon ihanasta kommentistasi. Lämmitti sydäntä :-)

@Eeviregina: No mikäs sen parempi syy kuin matka jonnekin ihanaan kohteeseen! Minulta on askartelut jääneet väliin niin monena vuonna ettei ole vanhoja koristeita mitä kaivella. Nyt hieman petrasin, seuraavina vuosina voi ottaa lunkimmin :-) Krookuksen nuput jopa aukesivat tänään auringonpaisteessa!

@äiti: Mulla on ollut tänään oikea munatehdas täällä pystyssä; ryppyisiä munia melkein liukuhihnalta :-)

Verrassend Goed! kirjoitti...

Hi Katje, great eggs did you make.
I love them and your husband has other things to do.
Enjoy this post.
warm regards,
Marianne

Mari kirjoitti...

Hyvin onnistui, kaunista jälkeä tuli :) Minulla jää askartelut väliin nyt(kin)...
Onpa teillä niin ihanan keväisen näköistä siellä, huoks...

Katja - Bag End kirjoitti...

@Marianne: Dank je wel. Jij kan ook in het Nederlands reageren :-)

@Mari: Kiitos kovasti. Ja ei ihme että jää askartelut väliin, on sulla hiukka tärkeämpiäkin juttuja hoidettavana...

Vilhelmiina kirjoitti...

Kaunista tuli!! Ja upea tuon valmiin munan paperi, ihanan herkkä!! :)

SisustEllen kirjoitti...

Hih, tuo Mrs Fabergé-juttu nauratti:)
Suloinen pääsiäismuna joka tapauksessa<3 Blogit tulvivat inspiraatiota - voi, kun ehtisi toteuttaa kaikki nämä kivat ideat!

Tiina kirjoitti...

Jestas!!! Teillä on kevät ja meillä on metri lunta.... byhyy!!!! ;)