lauantai 16. maaliskuuta 2013

Ostosreissu Leideniin

Ja pitihän se kamerakin tietysti ottaa mukaan. Kiertelimme tuntitolkulla Leidenin ihania sivukatuja ja teimme heräteostoksia (joista myöhemmin lisää). Tässä teille pieni kuvasarja Leidenin tunnelmista. Tuo tuulimylly tervehtii Leideniin tulijoita melkein heti rautatieaseman kulmalla.


Nämä Alankomaalaiset talot tuppaavat olemaan mielettömän kapeita, varsinkin vanhojen kaupunkien keskustoissa. Ennen vanhaan kun verot maksettiin talon leveyden mukaan; eli mitä leveämpi talo, sitä enemmän veroja. Tuo alakuvan pinkki pieni talo on super suloinen :-)


Alla oikealla paikallinen "asukas" istuskeli niin sievästi ikkunalaudalla että oli pakko ottaa kuva. Ja vaikka talossa ei varsinaisesti puutarhaa olisikaan, se tehdään vaikka kukkaruukkujen avulla ulko-oven viereen :-)


Ja tähän lopuksi vielä hieman väriä. Kauniita vanhoja rakennuksia & ovia joka nurkalla. Kamera lauloi aika iloisesti ja lopulta loppui akkukin kesken :-)


Mutta nyt toivottelen mukavaa viikonlopun jatkoa. Meidän keittiöistä tulvii ihanat tuoksut, eli mies taas kokkailupuuhissa ja kohta syödään... nam (tosin hieman myöhäinen ajankohta). Uudet lukijat ovat lämpimästi tervetulleita! :-)

24 kommenttia:

Lovviisa kirjoitti...

Täällä tuijottelen hypnotisoituneena tuota viheriätä nurmikkoa...Ja tuo pinkki talo ihan grand desings :)

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Voi itenn ihastuttavia taloja! Jokainen oma yksilönsä niin väriltään kuin kooltaankin:)

Pikkutalon Sanna kirjoitti...

Kylläpä on kaunista, tuolla vois mennä pari päivää mukavasti :) Kiitos kuvista!

Päivi Peltotien päästä kirjoitti...

Ihana kuvasarja! Nuo talot, ikkunat, ovet ja kaikki! Eikä teillä ole luntakaan! Kyllä tuolla kelpaa kameran kanssa kierrellä : )

Elsa kirjoitti...

Oi, mitä ihanuuksia! Tuli Hollantikuume...!

Susanne kirjoitti...

Oi miten kaunista siellä on! Ihanaa oli kierrellä kanssasi tuolla kauniissa kaupungissa:) Kiitos kun otit meidät mukaan sinne!

Minnukka kirjoitti...

Niin kauniita, ihania taloja, kylki kyljessä :)
Ja mitä yksityiskohtia, kauniit kattotiilet, ikkunat ja niin erilaista kuin meillä täällä...!

Täällä huokailee kauneutta Minnukka :)

Unknown kirjoitti...

Oi, iski matkakuume! + kiitos kannustavista sanoista; ne auttavat porhaltamaan eteenpäin :)

Sirkka kirjoitti...

Näissä maisemissa sitä kiertelesi ja kaartelisi hymyssä suin!
Paljon kaunista ja mielenkiintoista nähtävä ympäriinsä. Juu ja pinkki talo olisi ehdoton kotini:) ja Rosa siellä ikkunalaudalla:) Minusta muutenkin kaikki pieni on jotain niin mistä pidän. Itse en voisi asua suuressa kartanossa, olen muuten senkin kokenut, Toppellundin kartanossa aikoinaan asuessani:)

Kiitos Katja ja oli kiva nähdä uusi kuvakin sinusta:)
Mukavaa päivänjatkoa!

siili kirjoitti...

Kauniita, kauniita kuvia. Hollanti on vielä näkemättä. Näitä kuvia katsellessa tuli kyllä sellainen olo, että uusi kohde jäi kyllä korvantaakse odottelemaan.
Ihanaa maaliskuuta toivotellen :)

Mari kirjoitti...

Voi että on ihania kuvia! Olisipa niin kiva käydä siellä joskus... Suloisia taloja :)

Minttu kirjoitti...

Upeita kuvia, vakkei aurinko paistakkaan!
Tuo tuulimylly on todella kaunis!

Piia Ingervo kirjoitti...

Aivan ihania kuvia, niin suloisia nuo pienet talot tuolla väleissä.
Viehättää erityisesti tuo rustiikki ja tiilet. Ja ruukkupuutarhat on ihania, kompakteja, mutta antaa sellaisen ihanan vastapainon painaville ja rustiikkisille tiilille. Täällä nähdään pääasiassa puutaloja harvakseltaan, tiilitalot on useinmiten 80-luvulla rakennettuja. ja sitten ihan modernia. Joten tänne meidän miljööseen on aika suuri tuo kontrasti sieltä alankomaista. Mutta ihan mielettömän hienoja kuvia, mielikuvituksessaan jo kurkkii noiden talojen sisään... ;)

Tarja / Tarjas Snowland kirjoitti...

Ihania, kiitos näistä!

Unknown kirjoitti...

Heh, tuommoisessa kapeassa talossa olisi hauska asua! (Ainakin hetki!)

Meidän kissan sukulainenkin kurkkii siellä ikkunassa ;)

Kivaa sunnuntaita!

Kruunuvuokko kirjoitti...

Hieno postaus kuvineen. Kaunis kiitos.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Upeita kuvia.
Ja todella kapeita taloja...:)
Aurinkoista sunnuntaipäivää sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

On siellä vaan kaunista, ihanat kuvat tässä, kuten ed.postauksessa :)

Annele kirjoitti...

Tosi kaunista katseltavaa, aivan ihania nuo talot, vaaleanpunaisessa talossa ois kiva asustaa, minkähanlaiset sisätilat :)), lisäksi kauniita yksityiskohtia

Katja - Bag End kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne ja kiva kun tykkäätte Leidenin tunnelmista :-) Ihan kiva katsella näitä tuttuja kaupunkeja ihan turistinkin silmin. Paljon on vielä Alankomaista näkemättä... mutta on ainakin jotain mitä odottaa :-)

Ja noita kapeita taloja on hauska katsella, mutta tiedä sitten miten niissä asuminen onnistuisi?!

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ kiitos, että saan kuvistasi ihailla tätä kaikkea!

Annukka kirjoitti...

Hauska verotusperuste :).
Ja ihanaa vaihtelua katsella kuvia, joissa on ulkona jotain vihreää. Täällä ei näe muuta kuin valkoista, vaikka kuinka jo toivoo, että hanget lähtisivät kälppimään kevään alta :)

Vilhelmiina kirjoitti...

Oi!! taas toistan itteäni, mut mä niiiiin rakastan ja saan hyvää oloa näistä kuvista!!! ♡ Ja niin ihailen tota ideointia rakentamisen suhteen kun kapeat talot vierekkäin ja silti näyttävät kuin olisivat eri maailmoista. Love it!! ♡

Katja - Bag End kirjoitti...

@Riitta-Sinikka: Ole hyvä, kiva kun tykkäsit :-)

@Annukka: Onneksi perusteet ovat sittemmin muuttuneet, vaikkakin veroprosentit ovat edelleen korkeat :-) Kiitos kommentista ja vielä isompi kiitos että jäit ihan lukijaksi :-)

@Vilhelmiina: Juu täällä Alankomaissa ei perinteisesti ole tunnettu mitään turhan tarkkoja asemakaavoja ja sääntöjä että jollain alueella kaikkien talojen pitää olla just tietyn mallisia, kokoisia & värisiä. Siksi onkin noin iloisen kirjavaa :-)