torstai 21. maaliskuuta 2013

Muistojen kujalta

VAROITUS. Nyt tulee hieman "pehmeätä" tekstiä tuolta pimeältä muistojen kujalta. Katselin tässä yhtenä päivänä musiikkiaiheisen dokumentin "Classic Albums, Duran Duran: Rio" ja siitähän tämä lähti. Musiikki on aina näytellyt tärkeätä osaa elämässäni ja muistan hyvin elävästi kun teininä kuuntelimme kavereiden kanssa mm. noita Duran Duranin biisejä pimeässä huoneessa, haaveillen... pojista tietenkin.


Kaunis sininen vuokko / Beautiful blue Anemone

Dokkaria katsellessa yhtäkkiä iski salaman lailla tajuntaan että ko. albumi on levytetty 31 vuotta sitten! Tuijotin miestäni silmät pyöreinä täydellisen epäuskon vallassa ja parahdin "herranjumala mä olen VANHA!!". Tuli hetkellinen viiltävä tunne kadotetusta nuoruudesta ja päivistä joita ei koskaan saa takaisin. En minä nyt tarkoita että haluaisin sen KOKO teiniajan elää uudelleen, mutta aikamatkaajan tapaan hetki siellä, hetki täällä, kärpäsenä katossa.

Mielestäni 80-luku oli aika huippua aikaa; ilmassa oli vielä viattomuuden tuntua ja musiikki oli (suurimmalta osin) jees... mitenkään väheksymättä puudelipermiksiä (been there, done that, got the T-shirt "Frankie says RELAX"), takatukkia ja sitä unohtumatonta 80-luvun muotia (joka sitkeästi yrittää tulla takaisin, uudestaan ja uudestaan).


Muistan kuulkaas kulkeneeni julkisilla paikoilla yhdistelmässä pitkä puudelipermistukka (à la Jon Bon Jovi anno 1986), haaremihousut ja lepakkohihainen pusero; ihme etten lähtenyt liitolentoon. Oi kultainen 80-luku ♥

Mutta vanha mikä vanha, vaikka voissa paistaisi. Ja kuvilla ei tietenkään ole mitään tekemistä juttujeni kanssa, mutta kauniita ovat nämä siniset vuokot ja kun sattuvat olemaan melkein samanvärisiä makuuuhuoneen kaapinovien kanssa, niin pitihän niistä ovistakin laittaa kuva. Mutta nyt lopetan teidän rääkkäämisen. Syytän rättiväsynyttä olotilaa ja päälle pukkaavaa flunssaa...

Hyvää loppuviikkoa teille kaikille!
Katja (poistuu takavasemmalle ja lupaa olla hetken hiljaa)

17 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Haaremihousuissa ja lepakkohihoissa on täälläkin hiihdelty :). Olkatoppauksia unohtamatta..

Katja - Bag End kirjoitti...

@Annukka: Oi mä ihan unohdin ne OLKATOPPAUKSET! Mulla oli parhaimmassa (=pahimmassa) tapauksessa tuplatoppaukset; yhdet puserossa ja toiset jakussa ;-)

Tarjas Snowland kirjoitti...

Ihanat muistelot, ja ihanaa syvänsinistä! Täälläkin podetaan flunssaa. Kokeile säihkettä, jos se auttaisi ;).

http://tarja-snowland.blogspot.fi/2013/03/taydellinen-ajoitus.html

Kirsi kirjoitti...

Tutulta kuulostaa,DD on tuttua kamaa ja voi mikä ihanuus oli se Kajagoogoon (vai miten tuo kirjoitetaankaan,en muista) laulaja Limahl,vieläkin menee kylmät väreet selkäpiissä kun muistelee;D
Ei vanha vaan sopivanikäinen!!!

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Kivat muistelot ja 80 luvulla tehtiin minunkin mielestäni paljon tosi upeaa musiikkia.
Todella kaunis tuo valkoinen maljakko ja kruunuvuokot sopivat siihen täydellisesti ja tuohon upean väriseen oveen.

Katja - Bag End kirjoitti...

@Tarja: Paranemisia sinne suuntaan! Mä yritän taistella bugia vastaan :-)

@Kirsi: Sopivan ikäinen, kiitos! :-D Ja siinä mielessä olen sopivan ikäinen että ONNEKSI sain elää teinivuoteni silloin kasarivuosikymmennellä. En vaihtaisi pois en :-) Kajagoogoo ja Limahl... Too shy shy, hush hush, eye to eye

@Kruunu Vuokko: Kiitos! En tiennyt mikä tämä Anemone oli ihan tarkalleen suomeksi, joten piti käyttää tuota pelkkää vuokko-nimeä. Kruunuvuokko... nyt tiedän :-) Oppia ikä kaikki :-)

Anonyymi kirjoitti...

Herranjestas, jos sinä tunnet itsesi vanhaksi niin oon sitten jo ikäloppu :))
Ihanat kukat:)
-ä-

Anonyymi kirjoitti...

Nythän niitä lepakkohihoja taas näkee..ostin viikko sitten neuleen, jonka hihat ovat lepakkomaiset.
-ä-

Katja - Bag End kirjoitti...

No äitien kuuluukin olla hieman vanhempia ;-) Ja lepakkohihoja on juu näkynyt jo useamman vuoden. Onneksi eivät ole niitä olkatoppauksia enää yrittäneet...

Hanne kirjoitti...

Täällä ollaan sitten jo ihan ikäloppuja, jos sinä olet vanha.
Mä kuuntelin Beatlesia, Rollareita, Bob Dylania ja Donovania, Herman's Hermitssiä muutamia mainitakseni.
Kuljettiin alhaalta leveälahkeisissa housuissa, käytettiin samettilippiksiä, minihameita,vakosamettisia Ressu-kenkiä, jotka olivat beigen väriset:)
Voi noita aikoja.

Mari kirjoitti...

Duran Duran oli sitten hyvä! Ja haaremihousut ja lepakkohihainen paita on ollut täälläkin :))Niin, ja ne olkatoppaukset...

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ kivoja muisteluita...luultavasti, mun pitäis kirjoittaa vähän kuin -ä-
...hehee.. ♥ Iloista päivää!

Neiti Harmoniaa kirjoitti...

Kauniita kuvia :) Juu lepakko on täälläkin ollut, permantin ja sinisen kajaalin kera, oi niitä aikoja :) Mukavaa viikonloppua!

Irmastiina kirjoitti...

Mukavat muistelot!
Kyllä sitä aina, joskus tulee mieleen, että olisikohan sitä jo vanha, mutta EN ole...tulisinpa ensin edes aikuiseksi...:))
Mukavaa viikonloppua sinulle!

Tanja kirjoitti...

Nuo kukat ovat kertakaikkiaan ihanan väriset..Ja nuo ovet ♡ Tulee ihan kreikkalainen tunnelma ;)

~Tanja http://elamaa-akkalassa.blogspot.fi/

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

80-luku oli ihanaa aikaa! Minullakin oli haaremihousut ja lepakkohihat. 80-luvun musa on ihan parasta!

Katja - Bag End kirjoitti...

Hyvä että on muitakin kasarifaneja :-)

@Hanne & Riitta-Sinikka: Enkä minä nyt tarkoita että minua hieman vanhemmat ovat ikäloppuja! Mutta se oma ikä yhtäkkiä iski. Ei tahdo mieltää itseään keski-ikäiseksi, ennen kuin saa mojovan muistutuksen ja siltikään ei tahdo uskoa/käsittää :-)