sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Puolet porosta

Hei taas ja loistavaa joulukuun ensimmäistä! :-)  Alkaa ne joulufiilikset pikkuhiljaa saapua sydämeen, vai kuinka? Alkuviikosta kävimme Rotterdamissa suomalaisen merimieskirkon joulumyyjäisissä ja roudasimme selkä vääränä kotiin aikamoisen kasan Suomi-ruokaa ja melkein puolikkaan poron, tai ainakin sen poloisen Petterin taljan, joka nyt nököttää tuossa miehen valtaistuimella... Nyt on myös glögiä, Fazerin suklaata, ruisleipää, lanttulooraa, karjalanpiirakoita, sinappisilliä jne. Toki lanttulooran voisi tehdä itsekin, mutta kyllä tuo valmiina ostettu versiokin kelpaa minulle. Imelletyn perunalaatikon teen kyllä ihan itse, vaikka en mikään keittiöprinsessa olekaan ;-) Mutta kokkausten aika tulee myöhemmin. Nyt aloitetaan joulutunnelman haku glögin ja kynttilöiden voimin :-)
Tänä vuonna meidän adventtikynttelikön virkaa toimittaa tällainen simppeli poronsarvikynttelikkö, kun en oikein ehtinyt mitään muuta väkertää. Ihanaa tunnelmallista 1. adventin iltaa teille kaikille!PS. Meille on jo hankittu joulukuusikin, mutta on toistaiseksi tuolla pation puolella ja koristellaan vasta ensi viikonloppuna. Täällä Alankomaissahan kuuset koristellaan yleensä heti Sinterklaasin jälkeen, joka on 5. joulukuuta :-)

Lämpöisin terkuin, Katja

18 kommenttia:

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Todella kaunis talja. Oikein hyvää ensimmäistä adventtia ja joulunodotusta.

Katja - Bag End kirjoitti...

@Kruunu Vuokko: Kiitos paljon. Hieman säälittää tuo poron poloinen pienine hännäntupsuineen, mutta nätti se on, kuten on ne ihan elävät Petteritkin :-)

Tarja / Tarjas Snowland kirjoitti...

Ihania jouluvalmisteluja, ja Petteri on kyllä viimeisen päälle kaunis!

Katja - Bag End kirjoitti...

@Tarja: Kiitos! Minä täällä itseäni toppuuttelen ettei lähde näiden jouluvalmistelujen kanssa ihan mopo käsistä jo tässä vaiheessa joulukuuta :-) Vaikeata tällaiselle jouluihmiselle ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis talja :) Porojahan ei mun mielestä tapeta taljan takia, vaan lihan. Hyvä kun niille on jotain käyttöä lihansyöjien jälkeen :)

Hyvää adventti-iltaa <3

Sanna U kirjoitti...

Komiasti sopii Petteri Punakuono tuohon sohvalle:D

Kolmen Koti Rannikolla kirjoitti...

Aivan mielettömän kaunis tuo sinun taljasi, ja muutenkin aivan ihanan tunnelma!!! Mukavaa ensimmäistä adventti sunnuntaita sinulle Tarja!

Minttu kirjoitti...

Kauniita joulunalun tunnelmia, :)
Ihanat nuo adventtikyntteliköt, ♥

Katja - Bag End kirjoitti...

Kiitos Sanna, Pia ja Minttu visiitistä ja kommenteistanne :-) Anonyymi taitaa olla äitini? :-) Kynttilöitä on tänään polteltu ja glögiä nautittu; siitä se joulu pikkuhiljaa lähtee liikkeelle :-)

Frida kirjoitti...

Ihana talja, ja todella ihastuttavat kynttiläjalat:) Tunnelmallista joulukuun alkua sinne Euroopan mantereelle.

Mari kirjoitti...

Onpas ihanan ja lämpimän näköinen talja! Ja nuo sarvikyntteliköt on tosi hienot... Mukavaa viikkoa :)

Minna, Meidän Harmoniaa kirjoitti...

Kaunis talja ja tuo poronsarvi kynttelikkö <3 Oikein rauhallista ja ihanaa adventin aikaa!

Tanja kirjoitti...

Voi miten kaunis talja! Minä olen etsiskellyt meille jo pitkään laadukasta poron taljaa..ehkä se tulee vielä vastaan.. Ihanaa joulunodotusta sinne alankomaihin täältä Akkalasta :)

Terkuin, Tanja

Krisse kirjoitti...

Hienot tunnelmat. Tuo porontalja on niin kutsuvan näköinen. Tein itsekin tänä vuonna ensimmäitä kertaa elämässäni adventtikynttiläasetelman. Meillä ei ole koskaan ennen poltettu adventtikynttilöitä.

Katja - Bag End kirjoitti...

Tuhannet kiitokset kommenteistanne Frida, Mari, Minna, Tanja ja Krisse :-) Tykkään tuosta taljasta, mutta mies valittelee sen olevan hiukan liian liukas ja hän kuulema tahtoo luisua lattian suuntaan tuolilla istuessaan :-D

Eeviregina kirjoitti...

Kivaa että pääsit joulutunnelmiin Merimieskirkon keikalla! Minäkin olen käynyt siellä joskus, syksyllä.
Hyvä että ulkosuomalaisille löytyy maailmalla pala kotimaata ja varsinkin jouluna se tuntuu tärkeältä!
Mekin kävimme viikolla hakemassa joulutunnelmia Tallinnasta ja eteläisen Suomen joulupuodeista.
Oikein tunnelmallista joulukuuta sinulle!

Pikkupirtin Lotta/Sirpa kirjoitti...

POrontaljat ovat oikein kivoja, kaikkine häntätupsuineen ;) Omat taljani päättivät jostain syystä sisätiloissa aloittaa karvanlähdön - ja sitähän lähti - joten ne siirrettin ulos. Loppujen lopuksi piti luopua kokonaan, kun niin lähti karvaa :(

Katja - Bag End kirjoitti...

@Eeviregina: Totta puhut. Valitettavasti se paras tunnelma oli näistä myyjäisistä pois kun olivat remontin vuoksi evakossa, mutta saimme ainakin Suomi-ruokaa ja kuuli sitä suomalaista höpinää :-

@Sirpa: Oi, toivottavasti tästä ei ala karvat lähtemään. Meidän sisäilma tahtoo kyllä olla niin kuivaa että voi käydä köpelösti. Katsellaan...