lauantai 28. joulukuuta 2013

Iski joulukrapulan

Minuun iski eilen olotila jota voisi joulukrapulaksi kutsua. Kun se kaikki joulun ja joulun odotuksen huuma haihtui, niin pää jotenkin ihmeellisesti selvisi. Hassua kuinka sitä voi mennä kuuppa sekaisin periaatteessa muutaman päivän vuoksi ja sitten myllään koko kotimme melkein päälaelleen joulukoristeilla ym. rekvisiitalla. Pakko tunnustaa että aloin jo Tapaninpäivänä korjaamaan joitain punaisia koristeita pois... mieheni pienistä vastalauseista huolimatta ;-)


Jouluaaton ja Joulupäivän olimme mieheni kanssa ihan kaksistaan, joten pöytä on katettu vain kahdelle. Kinkut ja loorat on nyt syöty ja napa raikaa vieläkin, puh huh. Mutta hyvää oli :-)  Tapaninpäivänä olimme miehen siskon luona syömässä ihan ns. "normaalia" ruokaa kun ei täällä Alankomaissa tunneta mitään erityistä "joulumenuuta".

Ruokailuhuoneen pidin koko joulun punaisesta vapaana vyöhykkeenä. Pöydän koristeina hieman vanhaa pitsiä, helminauhaa (jonka kärsivällisesti kieputtelin irti vanhoista toimimattomista jouluvaloista ja laitoin uusiokäyttöön), itse kerättyjä käpyjä, kynttilöitä ja Iittalan Ultima Thulea; lopputulos tahattoman romanttinen. Pöytäliinaa meillä ei voi ruokailun aikana pitää kun tuo armas mieheni sotkee pahemmin kuin useimmat 2-vuotiaat ;-)


Ja juu, nämä kuvani tulevat hieman viiveellä sillä onhan joulu jo vietetty, mutta kun en aikaisemmin ehtinyt niitä postailla :-) Nyt voimme alkaa odottelemaan sitä uutta vuotta. Leppoisaa viikonlopun jatkoa teille kaikille! ISO kiitos kommenteistanne edelliseen postaukseen ja uudet lukijat ovat lämpimästi tervetulleita :-)

Terkuin, joulukrapulainen Katja

14 kommenttia:

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Ai miten kaunis kattaus ja kivasti ideoitu ruokaliinan vyötesydän. Minulla on samainen sinikataja, kuin sinullakin jouluasetelmassa ja sen tuoksu on ihanan jouluinen. Oikein hyvää loppuvuotta ja viikonlopun jatkoa sinulle.

Katja - Bag End kirjoitti...

@Kruunu Vuokku: Kiitos. Nuo sydämet olen itse tehnyt muutama vuosi sitten ja naru on ihan juuttia :-) Tuli tänä vuonna hankittua muutamakin tuollainen "minikuusi", sillä tykkään niistä kovin :-)

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Hi, hyvä, että joku muukin on mennyt sekaisin. Mun nuppi selvisi tänään kertaheitolla ja sen selvittelyyn kuluikin noin viisi tuntia. Ah, sitten tuli valkeus!

Katja - Bag End kirjoitti...

@Satu: No juu, teillä loppui joulu kertaheitolla :-) Meillä vielä jatkuu, vaikka punaista olenkin karsinut. Kuuseen en kuulema saa koskea ;-) Ensi vuonna käytän kyllä HUOMATTAVASTI vähemmän punaista, ettei ihan heti kyllästy katselemaan...

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

meillä on tänään saaneet joulukoristeet kyytiä...kuusi ja tähdet vielä ikkunoilla, mutta muu kaikki jo varastossa...eihän meillä niin paljon ollutkaan...:)

Krisse kirjoitti...

Kyllähän toi kattaus kävisi uuteen vuoteenkiin. Tosi kaunista! Tutun näköisiä jälkiruoka-astioita. Meillä on samoja. Voi olla että meiltäkin ainakin kuusi lähtee huomenna, tai ainakin uuden vuoden päivän jälkeen.

Katja - Bag End kirjoitti...

@Irmastiina: Meillä oli vaikka muille jakaa :-) Kuusi, minikuuset & käpyjä on vielä, mutta "pahin" joulu on korjattu pois

@Krisse: Minä olen aina tykännyt tuosta Ultima Thulesta, vaikka aika krumeluuri onkin. Sopii hyvin juhlaan, varsinkin yksinkertaisemman Iittalan seuraksi. Ja minä en saa kuuseen koskea ennen Loppiaista ;-)

Frida kirjoitti...

Ymmärrän ihan täysin, että olet jo pikkuhiljaa alkanut korjaamaan jotain pois. Luulen, että kunhan itse pääsen kotiin asti, niin meillä on sama projekti edessä:)

Kauniita kuvia!

Tiippana kirjoitti...

Täällä myös yksi joulukrapulainen... Toisaalta tuntuu, ettei sitä joulua kunnolla ollutkaan. Johtuu kenties siitä, ettei lunta ollut ollenkaan... Kuusi vielä nököttää ja karisee paikoillaan. Toisaalta surku korjata pois... Jotain valoja aion kyllä jättää vielä hetkeksi, kun on niin pimeää ja synkkää..

Kaunis kattaus. :) Itse pitäisi miettiä uuden vuoden kattausta ja menuuta...

Mari kirjoitti...

Onpa kaunis kattaus, tuo vanha pitsi on ihanaa! Minäkin jo meinasin karsia vähiä koristeita mutta annoin sitten vielä olla ;) Mitä siellä syödään sitten jouluna, tavallista ruokaako?

Minna, Meidän Harmoniaa kirjoitti...

Samanlainen krapula iski täällä, miten ne kaikki hörpäkät ja tilpehöörit ajautuukin pikkuhiljaa kotiin. Niihin kyllä nopeasti kyllästyy ja ihanaa kun koti palautuu normaaliin. Kaunis kattaus.
Mukavia viimeisiä loppuvuoden päiviä.

Tiina kirjoitti...

Lämpöiset terkut täältä, nyt vasta pystyn istumaan sen verran, että pääsen blogistaniaan vierailulle. Ihania joulutunnelmia näissä sinun kuvissasi, teillä on ollut kaunis joulu.
Oikein ihanaa tulevaa vuotta 2014. ♥

Tiina kirjoitti...

Ja ps. se joulu on korjattu vekka myös täältä, ei enää jaksa,
ja hei, kevät tulee kohta ja mieleni tekee keltaista!
Jösses!!!! ;)

Katja - Bag End kirjoitti...

@Frida: Operaatio on jatkunut koko tämän päivän, mutta vielä löytyy pieni piraus joulua ;-)

@Tiippana: Kyllä se lumen puute vaikuttaa, vaikkakin olen siihen jo hieman tottunut täällä Alankomaissa. Aina vain haaveilen kunnon valkeasta joulusta.

@Mari: Täällä syödään periaatteessa tavallista ruokaa jouluna, ehkä hieman ns. "parempaa" ruokaa, muttei mitään erityistä jouluhommaa

@Minna: Kiitos. Minulle tuli aivan hurja tarve karsia ei vain jouluhärpäkettä, mutta muutakin. Tosin ei minusta minimalistia saa :-)

@Tiina: Hyvä jos alkaa hieman paranemaan. Minä vielä odottelen sen keltaisen kanssa, mutta pian se palaa olohuoneeseen :-)