maanantai 1. joulukuuta 2008

Tunnelman hakua

Ensimmäinen joulukalenterin luukku on avattu. En malttanut odottaa pidempään, vaan olen jo pikkuhiljaa alkanut koristelemaan kotiamme joulua varten. Vaikka vietämmekin varsinaisen joulun Suomessa, haluan silti luoda pientä tunnelmaa täälläkin päässä. Eihän tällaista jouluihmistä pysäytä mikään. Enkelikynttilänjalat ja Pentikin pikkuporot kaivan aina ensimmäisinä esille, niiden mukana alkaa joulunodotus.

Vaihtelin myös hieman taulujen paikkoja. Alla oikealla oleva taulu on hollantilaisen Nico Bruynesteynin asetelma. Siirsin sen yläkerran tasanteelta olohuoneeseen ja mielestäni se sopii uudelle paikalleen mahdottoman hyvin. Perimme taulun mieheni mummolta ja pidän siitä kovin.
Lisää joulunodotustunnelmia seuraavalla kerralla. Tässä lopuksi toivottelen erittäin mukavaa viikon jatkoa teille kaikille :-) And so the countdown to Christmas has started. I could not wait any longer and I have slowly started to decorate our home for Christmas. Even though we spend this Christmas in Finland, I still want to have some Christmas atmosphere at this end. There is no stopping me. Angel candlesticks and small reindeers by Pentik are the first ones to come out, they start the festive season.

I also moved some paintings around. The still life by a Dutch artist Nico Bruynestyn moved from the upstairs' landing to the living room and it fits its new spot very well indeed. We inherited the painting from my partner's granny and I like it very much.

18 kommenttia:

mimosamamma kirjoitti...

Ihania asetelmia! Bruynesteynin teos on tooosi upea, kehyksineen kaikkineen, en ole tuota nähnytkään ennen tai en ainakaan muista...

mimosamamma kirjoitti...

Googletin Bruynesteynin ja hänen asetelmansa ovat upeita! Ei maisemissakaan mitään vikaa ole, mutta asetelmat viehättävät kovasti.

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Joulun odotusta sinne teillekin.. ei oo enää pitkä aika..
-Krisse-

Hanna kirjoitti...

Ihastuttavia joulutunnelmia! Tuo enkelikynttilänjalka on aivan ihana!!!

sateenkaarentaa Ilona kirjoitti...

Joulua tosiaan jo odotellaan täälläkin. Toivotaan että saadaan lunta. Mikähän lienee noissa poroissa on aina niin ajattoman kaunista.
Ilona

Sirkka kirjoitti...

Juu kyllä sitä tunnelmaa on aistittavissa, hyvin olet saanut kaikki osumaan kohdalleen, sillai jetsulleen...sopien tyyliin.
Katjalle oikein leppoisaa iltaa hymyssä suin:)

Sirkka kirjoitti...

minä vielä...satuttiin äsken yhtä aikaa Marin blogille:)

Mari kirjoitti...

Hieno tunnelma kuvissa! Ja taulu on tosi upea... Onko Alankomaissa omia joulutraditioita?

olivieno kirjoitti...

Kaunis taulu ja koko asetelma!

Katja - Bag End kirjoitti...

@Mimosamamma: Juu et ole ko. teosta nähnyt aikaisemmin. J:n mummolta tuli perittyä todella monta öljyvärimaalausta, joiden joukossa muutama helmi.

@Krisse: Kahden viikon kuluttua tähän aikaan olemme jo Suomessa, joten ei todellakaan enää pitkä aika :-)

Kiitos Hanna & Ilona! Me toivomme niin tulenpalavasti valkoista joulua. Hollantilainen mieheni ei ole sitä koskaan aikaisemmin kokenut. Sormet ristiin :-)

Ja oikein leppoisaa iltaa Sirkalle. Tänään kaivelin hieman lisää joulujuttuja esille, joten tunnelmaa alkaa pikkuhiljaa kertyä :-)

@Mari: Alankomaissa ei ole perinteisesti juhlittu joulua, vaan täällä on ollut tärkeämmässä asemassa juhla nimeltä Sinterklaas joka on 5.12. Lapset ovat perinteisesti saaneet lahjansa silloin, ei jouluna. Nykyään jouluakin on alettu viettämään, mutta ei samassa mitassa kuin muualla maailmassa. Joulukuuset kuuluvat tosin joka kodin varustuksiin. Ne koristellaan Sinterklaasiksi ja korjataan pois Loppiaisena. Mutta joulun suhteen Suomessa on "paremmat" perinteet kaikin puolin :-)

Kiitos kun piipahdit Olivieno. Ihanaa illan ja viikon jatkoa! :-)

Katja - Bag End kirjoitti...

Joulusta vielä. Vaikka Alankomaissa juhlitaan enempi Sinterklaasia, meidän huushollissa tehdään asiat tiukasti suomalaisten perinteiden mukaan :-)Joulusta en luopuisi koskaan! Kuusen tosin laitamme hollantilaisen perinteen mukaan jo 5.12., saapa siitä ainakin nauttia pidempään sillä tavoin :-)

jaana kirjoitti...

Kylläpäs onkin upea tuo taulu! Sen värit ovat todella kauniit!

jaana kirjoitti...

Kylläpäs onkin upea tuo taulu! Sen värit ovat todella kauniit!

jaana kirjoitti...

Ja nyt tulikin tuplajaanat :D

Katja - Bag End kirjoitti...

No hei Jaana, tulipa ainakin viesti perille! Kiitos visiitistäsi :-)

Solange kirjoitti...

very nice pictures and yes, isn't it lovely to decorate.
I can imagine that you will have more of a christmas feeling in finland, it must be fully in snow there by now...
enjoy the days and your paining :-)

Solange

elina kirjoitti...

Ihana tuo taulu. Laitathan joskus niitä muitakin perintötauluja meidän nähtäville. On aivan ihanaa nähdä hyvää taidetta ainakin kuvissa. Minulla ei kotona ole arvotauluja, aina on ollut tärkeämpää hankkimista, mutta käyn paljon taidenäyttelyissä ja nautin siitä.
Ihanaa joulun odotusta.

Katja - Bag End kirjoitti...

@Solange: The South-Finland was covered in snow just couple of weeks ago, but now it is all gone. Here's hoping some snow will arrive while we are there :-)

@Elina: Ei meilläkään ollut ennen näitä perintötauluja muita kuin yksi pieni moderni öljyvärimaaalaus. Perinteiset öljyvärimaalaukset eivät ole ikinä oikein vedonneet kumpaankaan meistä, ei ainakaan omassa kotona. Olemme olleet enempi kallellaan grafiikan, etsausten ym. muiden suuntaan. Melkein kaikki mummon taulut ovat perinteisiä maisemamaalauksia ja suurin osa niistä on ullakolla säilössä. Muutama on päätynyt seinillemme ja jossain vaiheessa esittelen niitä, yleisön pyynnöstä :-)