torstai 11. joulukuuta 2008

Christmas magic

The other evening I lit the candles, took a glass of wine and sat on the couch listening to my favourite Christmas songs by Bing Crosby, Frank Sinatra and Nat King Cole. Dreaming of that white Christmas. At first my partner tried to object, saying it is not Christmas yet, but there was no stopping me. While I was sitting there, humming happily along with the music, he smiled and shook his head asking; "What is it with you and Christmas?".

I honestly do not know why I like Christmas so much. There has always been something magical and enchanting about it. Might be it comes from the childhood, when one still believed in Santa Claus and elves and was convinced Santa could make reindeer fly. When one heard stories of the three wise men, guided by the star of Bethlehem. Christmas lights twinkling everywhere and the wonderful scent of the Christmas tree when it was brought in and the thrill of decorating it (it still thrills me). The list is long.

All those lovely memories, stories and traditions still make Christmas sparkle. Some of that old magic still remains, at least for me. Hopefully for you too :-)

12 kommenttia:

mimosamamma kirjoitti...

Kyllähän asia on varmasti niin että iso osa joulun ihmeellisestä tunnelmasta liittyy lapsuuteen ja muistoihin. Kuinka jännittävää se olikaan, aatto ja joulupukin odotus ja ne kaikki tontutkin. Joulun itkuherkyys( ainakin minulla) on jotain kummallista kaipuuta johonkin mitä ei enää ole ja mitä ei enää tule. Melkein kaikki rakkaat ihmiset jotka aikoinaan kuuluivat jouluun ovat poissa..
Mutta kuunnellaan sitten taas Natia, Frankia ja Bingiä ja äippä silmät punaisina pillittää:)

Sari kirjoitti...

Joulu on ihanaa aikaa, asusti sitä sitten missäpäin maailmaa tahansa. Löysin juuri kivan blogisi ja lisäsin seurattavien listaan.

Terkut sinulle kylmästä Teksasista!

rosabeer kirjoitti...

Beautiful story about Christmas feelings and nice pictures. I also love the time before, and the Christmas days. This year we have four christmas days. My whole family is coming the 25th of december, and I am going to cook a real christmas dinner, we go for a walk and saterday the 3th christmas day friends are coming.
I hope you have a great december month.
groetjes Marja

Something White kirjoitti...

That first picture with the glass ´étagère´, the silver hearts and the purple flowers is really sparkling! Very glamourous! And I like very much that Pentik-reindeer which you show in a former post; it´s a very nice design. Happy Advent-days for you and your man,
Marjolijn

Mari kirjoitti...

Juu, kyllä se minustakin iso osa joulun ihanasta tunnelmasta liittyy lapsuuden jouluun: tontut, porot, joulupukki, vanhat joululaulut, sukulaiset... Sitä nyt yrittää luoda omille lapsilleen. Mukavaa viikonloppua!

Paevi kirjoitti...

Hei vaan, piti tulla kurkkaamaan tanne sunkin blogiin :-) kivoja kuvia!
Pitaa lukea oikein ajan kanssa

Paevi Haarlemista

elina kirjoitti...

Muistoista, lapsista ja joulumusiikista, pienistä asioista ja suuresta syntymäjuhlasta, niistä on aina jouluni tunnelma syntynyt.
Nyt lapset ovat aikuisia ja monet muistot vievät parinkymmenen vuoden taa. Silloin suku kokoontui meille jouluaattona, oli tilaa ja hälinää ja usein väsyttikin, mutta niitä jouluja aina kuitenkin kaipauksella muistan.
Nyt on toinen aika, hiljaisempi aikuisten joulu, ehkä myös yksinäisempi ja herkempi, mutta kuitenkin odotan sitä samalla tavalla.
Ihanaa joulun aikaa.

Katja - Bag End kirjoitti...

@Mimosamamma: Meillä alkaa kaikki pian olla valmiina lomaa varten. Tänään kävimme tekemässä viimeiset ostokset. Juu, kuunnellaan vain ennemmin Natia, Frankia ja Bingiä kuin sitä kurkkulaulantaa ;-)

@Sari: Kiitos vierailustasi ja kommentistasi! Kyllä vain, joulu on ihanaa aikaa :-) Kylmää on täällä Alankomaissakin. Ei taitanut tänään lämpötila nousta yli +1 asteen.

@Rosabeer/Marja: Sounds like you are going to have a wonderful Christmas, just as it should be. Enjoy! :-)

@Marjolijn: Thank you so much. Have a wonderful Christmas. We'll spend this Christmas. We'll fly there on next Tuesday, so only have 2 days to get everything sorted. Can hardly wait :-)

Katja - Bag End kirjoitti...

@Mari: Ja luulisin että samalla kun luot sitä tunnelmaa omille lapsillesi, saat jälleen kokea samat tunnelmat itsekin, heidän kauttaan :-)

@Paevi: Kiitos vastavierailustasi! Toivottavasti joulukortti- ja pakettiurakkasi on sujunut mallikkaasti :-)

@Elina: Hiljaisempaa on meidänkin joulunvietto verrattuna lapsuuteen, mutta tiettyä tunnelmaa yritän aina hakea. Joulu aina jotenkin herkistää.

mimosamamma kirjoitti...

Moi, jokos on matkakuumetta?

Katja - Bag End kirjoitti...

Meillä on ollut täysi tohina päällä eilisestä lähtien. Matkalaukut kaivoimme esiin tänään ja huominen menee pakkaillessa ja viimeisissä kotihommissa. Lähdemme tiistaina kotoa jo klo 9 aikaan aamulla...

mimosamamma kirjoitti...

Tarkemmin en sitten haluakaan tietää aikatauluanne tai sitä milloin olette ilmassa....kunhan soitat tai laitat tekstarin sitten kun olette Suomessa!
Enpähän huomenna taas kuuntele uutisia koko päivänä...