tiistai 25. marraskuuta 2008

Pieniä muutoksia / Small changes

Olohuoneessamme on taas tapahtunut pieniä muutoksia ja tällä kertaa mieheni aloitteesta. Meillä oli sellainen tummanruskea nahkainen nojatuoli, joka toimi vähän niin kuin talon herran valtaistuimena. Talon valtiattarella kun ei siinä tuolissa istuessa ylettynyt edes jalat maahan... Mutta kuinkas ollakaan, mies ihastui kovasti Ektorpin Jennylund tuoliin ja halusi ehdottomasti sellaisen uudeksi istuimekseen. No ei muuta kuin vanha tuoli myyntiin ja reissu Ikeaan.
Uusi tuoli saapui pari viikkoa sitten ja on kovasti mieluinen. Tuntuu kuin se olisi ollut tuossa paikallaan jo iät ja ajat. Olohuonekin jotenkin avartui valkoisen tuolin myötä. Tosin mies jo onnistui lutraamaan hieman punaviiniä valkoiselle päälliselle, mutta onneksi uuden päällisen saa helposti ja halvalla :-)


We have made small changes in our living room again and this time on my partner's request. He took a fancy to Ektorp's Jennylund chair and insisted on having one, so we sold the old dark brown leather chair and made a trip to Ikea. The new chair arrived couple of weeks ago and the whole room looks lighter and brighter now. A bad thing is my partner already managed to spill some red wine on the white cover, but a good thing is new covers are easy and cheap to get :-)

23 kommenttia:

mimosamamma kirjoitti...

No voi hyvät hykkyrät kun se sopii hyvin teidän huusholliin! Paaaljon paremmin kuin se nahkainen, olkoonkin vaikka kuinka design-tuoli:) Tämä on teidän tyyliänne, ehdottomasti:)Kaunis on myös tuo monogrammityyny.

Marianne@Songbirdisnesting kirjoitti...

I LOVE Ikea´s Ektorp line. I love the design, the fabrics, the fact that you can change your chair easily from a winter to a summer dress. I just love it. I so wish my BF would like it too. He doesn´t so I am stuck with leather and chrome. You are one lucky lady. Enjoy your new chair, it looks wonderful (and we cannot see the stain), and next time you sit in it, think of me ;-)
Greetings, M

olivieno kirjoitti...

Kaunis tuoli, valkoinen on se paras väri! Ja voihan sitä aina yrittää kloritella valkaista? Meillä on nyt ektorpissa valkoinen päällinen, olen osittain suihkutellut sitä softcaren kyllästysaineella, siitä vaan tulee niin karmea käry ettei pysty kokonaan suihkuttaan.

Sirkka kirjoitti...

Heippa Katja,
Iloisesti olin yllättynyt kun Suomeksi kirjoitit...hetken jo luulin oletteko jo täällä...
Onnistunut ostos, oikein hyvin sopii ja eikö vain valkoinen olekkin se oikea väri...
Mukavaa iltaa ja nautinnollista tuolissa istumista.

Sirkka kirjoitti...

Minä viellä...niin nuo tyynyt on tosi kauniit, etenkin pidän tuosta valkoisesta, kun siinä on ne kirjaimet.

jaana kirjoitti...

Jopas on mukavan lekoisan näköinen olopaikka :)
Tykkään kovasti!

Proenski kirjoitti...

It was an accident ;-(

mimosamamma kirjoitti...

Proenski:D I hope that nobody there was angry to you, we all know that accidents happens with redwine, always if you have white furnitures, of course:))

Katja - Bag End kirjoitti...

Kiitos kaikille ihanille naisille kommenteistanne :-) Tuo monogrammityyny tarttui Ikeasta matkaan samalla reissulla kuin tuolikin. Punaviiniroiskeet ovat onneksi vain vasemman puolen helmassa...

@Marianne: Believe me, this house was filled with black, dark brown and dark blue furniture when I entered the picture. How things have changed since... and I did not even have to twist BF's arm, he's been also very keen to do these changes. Perhaps one day you'll get your Ektorp :-D

@Proenski: Oh pumpkin, of course it was an accident. Accidents happen a lot when you are around and usually they involve either red wine or tomato sauce ;-) Like said, new covers are easy to get...

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Kaunis tuo Ikean tuoli.
Valkoinen väri on arka, varsinkin punaviinille.
Marja on saanut sen tuta kun kippasin punaviinilasin valkoiselle matolle. Ei auttanut suolat, ei pesulat,
Marja on varmaan piilottanut maton vintin uumeniin. Joka kerta muistuu matto mieleen kun juon punaviiniä. Kyllä otti pattiin...
-Krisse-

ps. Täällä sataa räntää ja on jo märkää.
just haettiin Marjan klaffilipasto meille hoitoon.:-))

Katja - Bag End kirjoitti...

@Krisse: Meillä on myös yksi valkoinen matto mennyt piloille punaviinin vuoksi. J:ltä kaatui koko lasi ja lasi oli täysinäinen... Siinä meni matto ja muutakin rekvisiittaa siinä sivussa. Ei auttanut suolat ei.

Hanna kirjoitti...

Voi kuin kaunis ja levollinen tunnelma onkaan olohuoneessanne, jonne pääsin nyt ensivisiitille.. Saanen lisätä sinut blogilistaani...?

Katja - Bag End kirjoitti...

Hei Hanna, kiitos vierailustasi ja ystävällisistä sanoistasi. Ilman muuta saat lisätä listallesi, kiva jos kelpuutat. Kiitos ja kumarrus :-)

Täällä on niin harmaa päivä, mutta eilinen kerrassaan upea Within Temptationin konsertti piristää vielä mieltä niin hyvin että ulkoilman ankeus ei edes haittaa.

mimosamamma kirjoitti...

Täällä on tänään pilkahdellut aurinko, loskaa riittäisi vaikka Alankomaihin jakaa ja lumet hupenevat silmissä mutta ei heitetä vielä kirvestä kaivoon...

elina kirjoitti...

Hei.
Kylläpä on kaunis tuoli ja vielä helppo, kun on irtopäälinen. Ystävälläni on kaksi pikkupoikaa ja kaksi isoa koiraa ja hyvin on mennyt valkoisten tuolien kanssa.
Viinitahrat ovat kyllä hankalia ja monia keinoja olen yrittänyt, mutta tänään löytyi taas yksi. Clas Ohlsonin mainos tipahti postilaatikkoon ja siellä oli tuote nimeltä Winw Stain Remover. En tiedä onko teilläpäin kyseisiä liikkeitä, mutta ainakin sitten täällä on, kun tulet joululomalle. Ja voihan Marja jo varautua vävypojan tuloon viinitahranpoisto aineella.

Katja - Bag End kirjoitti...

@Elina: Ai kun sait minut nauramaan tuolla varautumisvinkillä vävypojan visiittiä varten. Sellaista meinaan tarvitaan ja meidän mamma voi sen varmasti myös todistaa :-) Minun mies on muuten niin ihana, mutta on vain niin mahdoton hörveltäjä että aina onnistuu sotkemaan kaikki paikat, vähän niin kuin 3-vuotiaat lapset ;-) (hyvä kertoilla tällaisia kun hän ei osaa lukea suomea)

Mutta tulomatkalla Suomeen pysähdymme ensin Helsingissä ja Mannerheimintiellä on (tai ainakin oli) Clas Ohlsonin liike ja sieltä ko. ainetta voisi hakea :-) Kiitos vinkistä!

mimosamamma kirjoitti...

Minulla on niin ihana vävy, vaikka hän kuinka monet punaviinitahrat roiskuttaisi niin ei hänelle voi olla vihainen:)
And they are ACCIDENTS, eikä vahingoille mitään voi:)

Katja - Bag End kirjoitti...

@Mimosamamma: Juu kyllähän sinä nyt puhut kun mitään todella pahaa ei ole teillä ollessamme vielä sattunut. J on onneksi sen verran varuillaan ettei uskalla teidän olohuoneen puolella paljoa punaviinillä läträillä :-D Hän itsekin tietää että on turhan altis tapaturmille ;-)

elina kirjoitti...

Heippa taas; Kyllähän niitä sellaisia vahinkoalttiita ihmisiä on, täälläkin asuu yksi, minä itse.
Minä tosin laitan kaikki törmäilyni ms-taudin piikkiin, mutta mies ja lapset ovat sitä mieltä, että olin kamala sottapytty jo terveenä ollessa.En takuulla ole koskaan esim. syönyt ravintolassa röpöttelemättä ruokaa rinnuksille, tai jos askartelen kotona maalia, liimaa, taikinaa, langanpätkiä yms. on kattoa myöten.
Eilen sain aikaan yhden tosi kauniin rautalankasydämen koristeineen ja sitten sain siivota koko keittiön ja kaivaa tekoköynöstä Alman kitalaesta.
Arvaapa miksi huomasin sen tahranpoistoaineen?

Katja - Bag End kirjoitti...

@Elina: En nyt tarkoita millään pahalla, mutta uskoisin että miehesi ja lapsesi tietävät mistä puhuvat ;-) Kyllä meilläkin aina huomaa missä kohtaa mies on istunut ruokapöydässä, sillä koko ruokalistan sisältö löytyy sieltä, kuin myös hänen rinnuksiltaan, puhumattakaan lattiasta. Katto taitaa olla ainut paikka joka on toistaiseksi säilynyt roiskeitta :-)

Onneksi Alma ei ehtinyt nielaista sitä köynnöstä. Koiranpennut taitavat syödä ja jyrsiä mitä vain. Oletko testannut tahranpoistoainetta? Eli toimiiko?

elina kirjoitti...

En ole testannut vielä, kun en viitsi tahallani kaataa viiniä liinalle. Kaatuu sitä muutenkin, viimeistään jouluna.

Mari kirjoitti...

Eka visiitillä täällä. Ihanan näköinen laiskanlinna :) Ja kaunis tuo monogrammityyny!

man'la kirjoitti...

Your ideas totally transformed how I see white. I will be moving to a small pad soon and I am daunted by its whiteness, everything is white and I dont know how to decorate it or what color scheme to use. your design principles surely changed me, and now instead of repainting the entire place, I have a new found respect for white and how to work - not against it- but how to work around it and with it, thank you so much for your pictures, a truly great help and inspired me to share what I will do with my pad..