torstai 20. marraskuuta 2008

Viikko tuli ja meni

Viikko mennä hurahti aika nopeasti. Aikaisemmin tänään kävin saattelemassa ystäväni Schipholin lentokentälle ja hänen koneensa on jo hyvää vauhtia matkalla kohti Suomea. Oli erittäin kiva viikko, tosin nyt väsymys painaa silmiä aika paljon. Tuli herkuteltua oikein urakalla ja tietysti myös shoppailtua. Kävimme Amsterdamissa, Haarlemissa ja Leidenissa, tottakai tätä pientä kotikaupunkia tuli myös näytettyä.

Ilmatkin olivat yllättäen kohtalaisen suotuisat. Muutaman kerran satoi hieman, mutta nekin pikkusateet kestivät vain parisen minuuttia, joten ei voi valittaa. Kuten sanottu, shoppailtua tuli aika paljon. Ystäväni matkalaukku oli niin pullollaan tuliaisia että hyvä kun sai sen suljettua. Ylipainoa oli n. 7 kiloa ja siitä lentoyhtiö laskutti 80 euroa, eli kilohintaa tuli, mutta toivottavasti oli sen arvoista :-)
Näkymä Amsterdamista illansuussa

Mutta nyt on pakko mennä hieman lepäilemään ja keräilemään voimia. Tämän illan saa vielä lötkötellä, mutta huomenna pitää alkaa jo valmistelemaan lauantaita varten jolloin meille tulee taas vieraita, tosin vain lauantai päiväksi ja illaksi. Lopuksi toivottelen oikein hyvää loppuviikkoa teille kaikille!
Pari näkymää Haarlemista

A week passed very quick. One of my best friends was visiting us and we kept ourselves rather busy. She arrived on last Friday and earlier today I took her back to Schiphol airport and her plane is on its way back to Finland, if not landed already. It was such a nice week, but now I am quite knackered. We indulged ourselves food- and drinkwise and also shopped until we (or at least I) almost dropped. We went to Amsterdam, Haarlem and Leiden, and of course I also showed her our tiny hometown.

Even the weather was not too bad. We had hardly any rain, so can not complain. Like I said, we shopped a lot. My friend's suitcase was so full she barely managed to close it. She had 7 kilos of excess weight and the airline charged her 80 euros for it. A pretty hefty price per kilo if I may say so, but here's hoping it was worth it :-)
A view from Haarlem

But now I need to go and rest a bit and gather my strength again. Tonight I can just relax, but tomorrow I have to start preparing for Saturday when we have guests again, but this time only for the day and the evening. Wishing you all a lovely weekend!

9 kommenttia:

mimosamamma kirjoitti...

Tellä on onnistunut viikko takana ja ihanaa kun P viihtyi hyvin, ja mikä ettei, mukavaa seuraa, uusia kauniita paikkoja ja kivaa ostettavaa:)
Upeita kuvia!!!!!

Something White kirjoitti...

Really pretty pictures from Holland! Beautiful Amsterdam at night...

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Kauniita kaupunki kuvia..
Täällä saatoi tänään lunta ja hävisi melkein kokonaan illan aikana.
-Krisse-

olivieno kirjoitti...

Upeita nuo vanhat asunnot! Olen kerran sellaisessa käynyt, hassua kun on monta kerrosta asunnossa ja yksi huone kerroksessa! Teillä ei kai ollut sellainen?

mimosamamma kirjoitti...

Meiltä ei ole hävinnyt (siis lumi), Metsän reunassa on edelleen valkoinen maisema ja jouluinen fiilis!

Katja - Bag End kirjoitti...

@Mimosamamma: P taisi tykätä varsinkin taloista ja katukuvasta täällä, koska kaikki on niin erilaista kuin Suomessa.

@Marjolijn: I felt like a tourist myself, snapping those pictures. I noticed I was looking at things with whole new eyes again, while showing them to my friend.

@Krisse: Kunhan lunta tulee lisää (on kuulema jo tullut) ja kunhan ne pysyvät maassa joulun yli!

@Olivieno: No meidän talo on niin pieni ettei montaa huonetta per kerros ole, mutta ei tämä ole kuin nuo korkeat Amsterdamin talot. Meillä on vain 2 kerrosta, kun taas Damin taloissa on helposti viisikin. Ja talot ovat siellä kapeampia kuin meidän kaupungissa.

mimosamamma kirjoitti...

Säilyivätkö tavarat ehjinä myräkässä?
Suomeen on myöskin luvattu sunnuntaiksi myrskyä, tosin lumisellaista, eli kohta on se puoli metriä lunta....

Katja - Bag End kirjoitti...

Toistaiseksi kaikki on säilynyt ehjänä. Isot puiset kynttilälyhdyt ovat onneksi sen verran tukevaa tekoa etteivät rikkoutuneet vaikka tippuivat maahan laattojen päälle. Ei edes lasipaneelit särkyneet. Pahin on nyt varmaankin ohi, jollei iltaa kohden taas tuuli ylly, katsellaan.

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Täällä ihana talvi.. toivottavasti kestää..
-Krisse-