perjantai 7. marraskuuta 2008

Splash of red

Our living and dining rooms may be toned down colourwise, but red is still one of my favourite colours. The darker the better. Here are few pictures from our staircase and upstairs small landing (well, everything is small in this house). Especially the landing has a wee bit oriental theme going on, spiced up with red of course. By the way, the Chinese cabinet is much darker red in real life. The striking red and black painting shown below is by my father-in-law. I remember when I saw it for the first time couple of years ago. I got smitten right away and the next moment he just gave it to me! I have to say this picture does not do it justice as you cannot see the beautiful texture it has. One of my favourite pieces.
Wishing you all a lovely weekend!

17 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Kiitos Katja, kommentoin edellisiä kuvia ja nyt pomppasin tänne kerrosta ylemmäs:)
ja täällä sama kauneus jatkuu, johon hivenen punainen antaa pirteyttä kauniilla esineillä. Olen iloinen sekä onnellinen saadessani nauttia myös valosta.

mimosamamma kirjoitti...

Voi Katja, ihania kuvia!! Kaappi on upea ja vaikka D:n taulun tekniikka ja yksityiskohdat eivät näykään niin tiedän minkälaisia ne ovat. Kaunista!

mimosamamma kirjoitti...

Ensi kesänä käydään taas Savitaipaleella, jookos?

olivieno kirjoitti...

Kauniita kuvia!

elina kirjoitti...

Upea, vahva punainen ja varmasti luonnossa vielä kauniimpi. Valoa on mahdoton vangita kuvaan, ainakaan oikein ja värihän on valoa.(anteeksi, nyt iski taas kuvataideopettaja-minä)
Minä olen ollut huomaavinani, että pidät asioista,jotka heijastavat voimaa. Tuo taulu, oliko appesi tekemä, on myös voimakas, vaikka pintaa ei näekään.Ja aikaisemmissa postauksissasi olen ollut huomaavinani samaa, vahvoja muotoja, pintoja ja jopa upeita värejä ja silti herkkää, vähän sadunhohtoista ja ristiriitaista.
Kotisi on kaunis ja persoonallinen, varmasti asujansa näköinen.
Olen päätellyt sinun olevan aika nuori ja siksi tuo varma, rohkea, oman tien kulkeminen näissäkin sisustusasioissa on ilahduttavaa.
Minä todella saan iloa näitä kuvia katsellessani.
Uteliaisuus iski. Oletko graafisen alan tai jonkun taidealan koulutuksen saanut?
Terveisin elina

Katja - Bag End kirjoitti...

@Sirkka: Kiitos kun jaksat pomppia täällä :-) Sattui olemaan hieman valoisampi päivä kun nuo kuvat otin ja tänäänkin aurinko paistelee, ihanaa :-)

@Mimosamamma: Tuo taulu on yksi suosikeistani ja se on kuin tehty meidän portaikkoon. Ei siellä Savitaipaleella ole pakko käydä. Laitan sen lauantai-iltaisen haikeuden täysin viinin piikkiin.

Katja - Bag End kirjoitti...

Kiitos visiitistäsi Olivieno. Hyvää sunnuntain jatkoa :-)

@Elina: Kiitos mahtavasta kommentistasi. Olet hyvin tarkkanäköinen nainen. Pidän esim. voimakkaasta verenpunaisen ja mustan yhdistelmästä, mutta myös hentoisesta valkoisesta ja vaaleansinisestä. Värit ovat hyvin tärkeitä minulla ja unenikin ovat hyvin värikylläisiä. Yleisesti ottaen pidän hyvin erilaisista tyyleistä, niin sisustuksessa kuin taiteessakin, enkä ikinä osaa päättää mihin suuntaan lähden. Sen vuoksi pienoinen ristiriita (jonka hyvin huomasit) kodissamme kun tyylit & väritys vaihtelevat huoneesta toiseen. Mutta minua se ei haittaa :-)

En ole enää niin nuori, muuta kuin mieleltäni, virallisesti keski-ikäinen (piirua vaille 40) :-) Minulla ei ole graafisen alan koulutusta, mutta mieheltäni sellainen löytyy. Taidealankaan koulutusta ei ole muuta kuin taidehistorian opintoja avoimessa yliopistossa. Ja rakkaus kaikenlaiseen taiteeseen on kova, niin minulla kuin miehellänikin.

Katja - Bag End kirjoitti...

Niin ja taidealasta vielä. Olen työskennellyt taidealan oppilaitoksessa jonkin aikaa, joten ehkä jotain vaikutteita tuli imettyä myös tuolta ajalta :-) Ihanin inspiroivin työpaikka mitä minulla koskaan on ollut. Itku tuli kun sieltä lähdin. Työpaikka oli Lontoossa ja minä halusin muuttaa takaisin Suomeen, joten ei auttanut muu kuin luopua tuosta unelmaduunista.

Solange kirjoitti...

hi there,

nice pictures, I think that red little cupboard is really charming and fits beautifully with the rest of the colours.

have a great sunday!

Solange

Katja - Bag End kirjoitti...

Hoi Solange, dank je wel voor jouw bezoek :-) Have a great week!

mimosamamma kirjoitti...

Myrskytuuli riepottaa Etelä-Suomea ihan kiitettävästi! Sataa kuin saavista kaatamalla ja katto paukkuu täysillä! Jännittävä yö tiedossa, n.35 000 taloutta ilman sähköä lännessä päin...Stadissa risti tippunut jonkun kirkon katolta, kuplahalli sortunut, rak.telineitä romahtanut, puita kaatunut autojen päälle...ym. pientä..

Katja - Bag End kirjoitti...

Täällä on kova tuuli myllää ja vettä (ja rakeita) tulee taivaan täydeltä. Viikonloppua kohti pitäisi kuulema ilmojen parantua, onneksi. Tarkoitus piipahtaa tänään Ikeassa. Ei kun sadetakki niskaan ja menoksi.

Katja - Bag End kirjoitti...

Tulipas vähän huonolla suomella...

mimosamamma kirjoitti...

Saadaankos me uudesta tuolista postausta?

Katja - Bag End kirjoitti...

Tuolipostaus tulee hieman myöhemmin, kunhan ennätän :-)

mimosamamma kirjoitti...

Teillä on siellä varmaan haikeat tunnelmat mutta toivotetaan P:lle oikein hyvää kotimatkaa!

Katja - Bag End kirjoitti...

No eihän täällä mitään haikeutta ollut. Ensi kuussa muutaman viikon päästä näemme jälleen :-)