sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Delft turistin silmin

No niin, pääsinhän minä viimeinkin sinne Delftiin. Viime maanantaina meillä oli molemmilla vapaapäivä ja aamupäivällä suuntasimme juna-asemalle, nokka kohti Delftiä. Oli aivan upea aurinkoinen päivä, mutta hieman liian kylmä; pohjoistuuli ja pakkasta... hhrrrrr. Valokuvaaminen on hieman vaiketa kun sormet ovat kylmästä kankeat ja melkein tunnottomat, mutta kuvia tuli silti otettua aivan mahdottomat määrät :-)

Ensimmäisenä tiemme suuntasi kohti Delftin vanhaa kirkkoa (Oude Kerk). Kirkon rakentaminen on aloitettu vuonna 1246 ja seuraavien vuosisatojen saatossa sitä on laajennettu. Kirkon koko on melko vaikuttava ja vaikka kuinka yritin, en saanut mahtumaan yhteen kuvaan. Tänne on haudattu mm. Johannes Vermeer. Kaunis rakennus, sekä ulkoa että sisältä, kuten vanhat kirkot yleensä.


Oude Kerk, Delft


Oude Kerk torni, Delft


Restaurointia, Oude Kerk, Delft


Kaunis vanha lattiakivetys, Oude Kerk, Delft

Seuraavaksi tiemme suuntasi Delftin uudelle kirkolle (Nieuwe Kerk), joka ei nimestään huolimatta ole kovinkaan "uusi", sillä kirkon rakentaminen aloitettiin vuonna 1396 :-)


Nieuwe Kerk, Delft


Nieuwe Kerk ja vasemmalla kaupungintalo, Delft

Vanha kaupunki on tietysti pullollaan vanhoja kauniita rakennuksia; alakuvassa muutama esimerkki. Vasemmalla olevan talon alakerrassa oli piskuinen antiikkiliike. Minulta on monesti kysytty mikä mielestäni on parasta Alankomaissa ja olen aina antanut saman vastauksen: vanhat kaupungit ja niiden arkkitehtuuri.


Delftin katukuvaa musta-valkoisessa hengessä...


Eli tällainen turistikuvapostaus tällä kertaa. Oikein hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille! Koko viikonlopun on sataa lotkottanut vettä, saavikaupalla, joten ulos ei ole ollut paljon asiaa. Kevät kuitenkin tulla porskuttaa. Tänään huomasin että japanilaisissa pajuissamme on jo silmut! :-)

6 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Tulin tänne jo toistamiseen ...
Kirkot ovat minunkin kohteena aina ovat jokainen omanlaisensa kauneus, varsinkin vanhemmat.. kuin myös nämä sinun kuvaamasi.
Arkkitehtoori on kyllä jotain aivan uskomatonta...verrattuna näihin nykyaikaisiin..
Myös vanhat kaupungit viehättävine rakennuksineen on aina ihastukseni kohteita...oi kiitos näistä, niistä huokuu ihastuttavaa tunnelmaa...

Vastasinkin sinulle omaan blogiini, kun et ollut vielä silloin laittanut näitä kuviasi, kun kävin ja nyt onnasi laittaa myös lukijaksesikin:) eilen vasta aloitin sen laiton blogeihin, en ollut aikaisemmin kellään...:)
anteeksi kirjoitusvirheen, koita ymmärtää..

Kiitos, kun sain olla turistina!:)
Oikein hyvää vointia ja aurinkoisia päiviä sinulle Katja ja terveisiä mamillesi!

Mari kirjoitti...

Kauniita vanhoja rakennuksia! Samoin kuin Sirkalla, minunkin ihastuksen kohteet ovat vanhat kaupungit <3 Ihana mennä toukokuussa ihastelemaan Espanjaan vanhoja kaupunkeja :)
Mukavaa alkavaa viikkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis kaupunki :)
-ä-

Krisse kirjoitti...

Kauniita kuvia...minäkin kuvailen kirkkoja kun ollaan reissussa. Upeita ovat...

Tuija kirjoitti...

Euroopassa on paljon ihania paikkoja ja vanhat kirkot ovat yksi suosikkikohteistani, paljon olen reissannut saksassa ja itävallassa ja joka kerta luuhaan kaikki kirkot ja linnat mitä löytyy..mieheni harmiksi.Hänkin kyllä tulee mielellään mukaan, mutta aina narisee kuitenkin. Kevät on teillä jo siellä paljon pitemmällä, minä olisin vesisateesta ihan innoissani Katja, tällä kun on satanut lunta viimeiset kuukaudet. Kääks...tahtoo jo nähdä multaa ja nurmikkoa vihdoinin.
Oikein mukavaa maaliskuun alkua sinulle.

Katja - Bag End kirjoitti...

Seuraavaksi ajattelin raahata mieheni turistimatkalle Goudaan; en juustoon vaan kaupunkiin ;-)

Juu tiedän että Suomessa on parhaillaan lunta enemmän kuin tarpeeksi. Maaliskuuta menemme jo, joten kyllä se kevät sieltä vielä tulee :-)