perjantai 4. maaliskuuta 2011

Kotirauhan kaipuuta ja kukkasia

Suomalaisena olen niin tottunut ns. "kotirauhaan", eli oven takana ei pahemmin muut kolkuttele kuin sukulaiset ja ystävät. Täällä Alankomaissa on asiat hieman toisin ja tuntuu että vähän väliä ovikello soi jos mistäkin syystä; kaikki hyväntekeväisyysjärjestöt vuorollaan, Jehovan todistajat, pakettikuriirit tuoden naapureiden paketteja jos he eivät ole itse kotona, naapurit pakettejaan hakiessaan, koululaiset erinäisillä tempauksillaan jne. Ehkä olen hieman erakkoluonne kun minua tuollainen trafiikki häiritsee, mutta minkäs sitä luonteelleen voi. Minusta taitaa tulla sellainen kärttyinen vanha akka joka kävelykeppi sojossa sättii näitä "kotirauhan häiritsijöitä" ;-)

Ainut ovikellonsoitto jota yleensä oikein innolla odotan on kukkakauppiaat. He ovat yleensä nuoria tyttöjä tai poikia jotka viikonloppuisin kauppaavat kukkia ovelta ovelle keräten itselleen taskurahaa. Ikinä en voi vastustaa ja yleensä tulee ostettua sylintäydeltä kauniita leikkokukkia. Alakuvien valkoinen ruusukimppu on yksi esimerkki ja koko komeus vain 5 eurolla :-)


Helmililja eli Muscari on aina yhtä ihana. Tällä kertaa en löytänyt valkoista Muscaria, mutta sininen on myös niin sievä.


Kevät on virallisesti saapunut Alankomaihin; aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja krookuksemme puskevat maasta kovaa vauhtia! Koreanonnenpensaan eli Forsythian nuput ovat jo ihan keltaisia, mutta en saanut niistä kunnon kuvaa tässä kirkkaassa auringonpaisteessa. Päivätkin ovat pidenneet oikein roimasti :-)


Tässäpä tämä tällä kertaa. Tämä kärttyinen akka toivottelee kaikille oikein hyvää viikonloppua!

6 kommenttia:

Henrietta kirjoitti...

Olen ihan samoilla linjoilla rauhanhäiritsijöiden kanssa. Meillä ei yleensä ovikello soi joten jos keskellä päivää soi voin arvata 98 prosentin varmuudella että vartiotorninkauppaajat tai muut jeesuksen klubilaiset oven takana enkä avaa. Kattelen yläkerran ikkunasta ja jos huomaan että onkin vaik naapuri juoksen perään, eli kärttyinen akka täällä päässä kans:)
Nuo kukankauppaajat sais kyllä tulla mun ovelle jos sellaisia olisi ja varsinkin tuohon hintaa. Hitsin halpoja.
Voi sinua onnellista kun saat jo seurata kevään ihmeitä. Pihalla edelleen metri lunta joten taitaa mennä espoossa tovi vielä että saa krookusten puskemista katsella. Tulppaanipeltoja sit odottelen muista kuvata jos satut pellolle:)
Hyvät viikonloput sinnekin.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, kukkakauppiaita tännekin ovelta ovelle myymään:))
Meillä kävi viime kesänä ainakin kolme naista (olettaisin romanialaisiksi) myymässä ihan kamalan rumia ovikoristeita, 15 e kpl. Niillä oli huonolla suomenkielellä kirjoitetut laput joissa oli tosi surkeita tarinoita tyyliin: isä ja äiti kuolleet, ei ole rahaa, pitäisi päästä leikkaukseen jne..
En ostanut kertaakaan, koska en olisi halunnut niitä tekeleitä edes ilmaisiksi:)
Yksi pölynimurikauppias on käynyt, muuten ollaan saatu olla aika rauhassa:)
-ä-

Verrassend Goed! kirjoitti...

Beautiful pictures and flowers! Woh, I love it.
Do I recognize a wooden white cross on one of the photos?
I wish you a very nice weekend.
warm regards,
Marianne

Mari kirjoitti...

Siis vau, miksei täälläkin käy kukkakauppiaat oven takana :) Se olisikin ihanaa! Teillä näyttää tosiaan keväiselle :)

sariw kirjoitti...

Teillä on kevät jo ihanan pitkällä ! Kiva kun laitat tänne kuvia. Ja minäkin odottelen niitä tulppaanipeltokuvia ; )
Oih, kävisipä meilläkin kukkien myyjät ovella, ja vielä noilla hinnoilla.... Aivan upea ruusukimppu !
Ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa !

Tuija kirjoitti...

Vai kärttyinen akka..hah..höh..ei nyt sentään. Eihän se kiva ole kaikkia kapustelijoita ja muita häädellä oventakaa. Kyllä täälläkin kiertelee jos minkälaista tyyppiä, kalojen myyjijä, ulkolaisia opiskelijoita kauppaamassa taulujaan jne...trfiikkia riittää, mutta kun asun omakotitalossa ja nään yleensä ketä tulee, niin pystyy heti miettimään, että millä konstilla häätää pois, joskus kyllä käy vähän surku esim.nämä opiskelijat kun talvipakkasella olivat oven takana.

Voi Katja, ihana kevät teillä jo siellä on..huoh.huoh...ja vielä kerran huoh..meillä on lunta vielä metritolkulla, puhalla meille sieltä leppoisat tuulet niin päästään mekin lumesta eroon.;)ja kevätpuuhiin.

Mukavaa viikon jatkoa sinulle.