sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

On helteitä pidellyt

Hei taas ja hyvää sunnuntai-iltaa. Pikainen postaus ennen kesälomalle lähtöä. Meille iski loman kunniaksi aivan armottomat helteet; eilen oli parhaimmillaan varjossa +34C. En minä pysty sellaisissa lämpötiloissa muuta kuin läähättämään ja puhkumaan... Onneksi tänään hieman viileni; aamulla kun menin patiolle mittari näytti "vain" +25C ja se tuntui melkein vilakalta parin edellisen päivän jälkeen :-)

Tämä pieni tiainen tuli paistattelemaan päivää meidän puutarhatuolille; ei siis ole kuolemaa tekemässä vaikka siltä hieman näyttääkin :-) En tiedä onko tämän operaation tarkoitus viilentyä vai imeä höyheniin jopa enemmän lämpöä? Jos joku tietää, kertokaa ihmeessä. Joka tapauksessa, tekevät tätä säännöllisesti hellepäivinä.


Tässä samalla heitän viimeiset hyvästit kodinonnellemme, sillä se ei saletisti selviä hengissä kesälomaamme, jolloin kasvien kastelu on appivanhempien käsissä... He eivät tunnetusti pysty pitämään mitään muita kasveja hengissä kuin kaktuksia.

Mutta hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille! Postailen tietysti lomamme aikana, kunhan ennätän, ja tietysti tuonne Facebookin puolelle ehdin helpommin ja nopeammin noita kuvia julkaisemaan iPadin avustuksella.

Helteisin terkuin, Katja

14 kommenttia:

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Mahtavia säitä on pidellyt myös täällä Suomessa!
Huippua lomaa teille, nauttikaa!

kristiina kortelahti kirjoitti...

Hellettä on täälläkin, muttei sentään ihan noin paljon asteita kuin teillä. Oikein hyvää lomaa teille! Tervetuloa Suomeen!

Katja - Bag End kirjoitti...

Kiitos Rouva Kivitikka ja Krisse! Lämpöisiä kesäpäiviä odotamme kovasti, mutta ei ihan niitä pahimpia helteitä. Emmeköhän saa mitä odotamme, ainakin jos säätiedotuksiin on uskominen :-)

Intianminttu kirjoitti...

Kivaa lomaa! Täällä kärvisteltiin tänään koko päivä ukkosten alla. Outoa käytöstä tiaiselta, en ole koskaan moista nähnyt!

Katja - Bag End kirjoitti...

@Intianminttu: Kiitos! Ja juu, nämä tiaiset pöllähtävät yleensä aurinkoisimmille paikoille patiolla/puutarhassa ja sitten levittävät siipensä ja pörhistävät kaikki höyhenet. Lopuksi vielä nokka auki ja sitten jo näyttävätkin aivan kahjoilta :-) Aluksi ihmettelimme ja jopa vähän pelästyimmekin, mutta tätä on jo vuosia tapahtunut joten OLETAMME ettei mitään hätää?!

Lady of The Mess kirjoitti...

Oikein hyvää lomaa teille! Kyllä nämä Suomenkin säät ovat aikamoisia tällä hetkellä - meillä pauhaa ilmalämpöpumppu viilennystä koko ajan;)

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Hienot säät hellivät täällä Suomessakin. Hyvää kesälomaa.

Teija Hakula kirjoitti...

Ihanaa Suomi-lomaa! Kyllä täälläkin lämmintä piisaa, lämpöä on luvattu Turun seudulle liki 30 astetta useampana päivänä.


Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Helteitä on täälläkin pidellyt...enkä oikein näin lämpimästä pidä minäkään...:) Oikein hyvää lomaa!

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä olisiko kodinonni säilynyt hengissä, jos olisit laittanut sen ruukkuineen johonkin vatiin, jossa olisi ollut vettä. Siis edellyttäen tietenkin, että kodinonnesi on ruukussa, jossa on pohjareikä, josta se olisi imenyt itseensä vettä.

Kolmen Koti Rannikolla kirjoitti...

Meilläkin täällä hellettä piisannut. Saaristossa ton helteen kestää, mutta täällä kaupungissa kylläkin tosi tukalaa :)
Tää palasi töihin... onneksi viikko vielä lomaa jäljellä takataskussa.

Ihanaa lomaa sinulle Katja!

S - Beauty of Life kirjoitti...

OIkein kivaa lomaa :)

Pitsi ja Pipari /Mari kirjoitti...

Apua, kuka nyt sitten teidän superkauniin puutarhan kukkaset kastelee? Ihanaista suomi-lomaa!

Jenni / Juhlahuuma kirjoitti...

Noo huhhuh 34!!! Teillä on ihan Karibian lämmöt siellä! ;D Tosin eipä täälläkään pääse kalpenemaan :D Ihanaista lomaa teille!! ♥ ♥