tiistai 8. lokakuuta 2013

Musta on tullu kahvihullu

Tuon edellisen ankeamman postauksen jälkeen ajattelin että nyt tarvitaan ripaus piristävää punaista tuolta meidän keittiön puolelta, joutavanpäiväisen höpinän kera. Olen ollut koko ikäni vannoutunut teenjuoja; kahvia join melkein puoli-irveessä tilanteissa joissa tarvitsin pikaisen stujun kofeiiniruiskeen. Muutaman Britanniassa vietetyn vuoden jälkeen minä olin jo suorastaan FANAATTINEN teenjuoja; ja mitä mustempaa & vahvempaa, sen parempi.

Mutta kun tämä Nespresso masiina saapui taloon vajaat pari vuotta sitten, minusta kuoriutui yllättäen kahvihullu. Tosin kofeiinilla on minuun vieläkin voimakas vaikutus ja mies kyllä huomaa milloin olen "kofeiiniyliannostuksen" vallassa kun alan pyörimään täällä kotona kuin hyrrä ylikierroksilla siirrellen kukkaruukkuja, kynttilänjalkoja ja muuta sälää päättömästi paikasta toiseen, kädet lievästi täristen... Kulmakarvojen kohotus ja sarkastinen "Montas kuppia kahvia olet tänään jo juonut? Kannattais kenties vähentää..."

Mutta kun niitä eri makuja on niin kiva ja helppo maistella; kuppi kupin perään. Kapseli masiinaan, napin painallus ja muutamassa sekunnissa kupissa höyryää ns. "tavallisten" makujen lisäksi vaikkapa vaniljan, hasselpähkinän, karamellin, kirsikan, kookoksen tai suklaanmakuinen kahvi. Nam :-)


Meiltä löytyy tätä Iittalan "Taikaa" sekä punaisena että mustavalkoisena; olisi varmaan ne kaikki värit jollei tuo mies olisi minua hieman toppuutellut, mutta kun tykkään tästä sarjasta niin paljon :-)


Alla oleva Douwe Egbertsin retro kahvimylly on meillä vain koristeena, kun ei tuon Nespresson kanssa tarvitse niitä kahvipapuja jauhaa. Sellaista vanhempaa versiota olisi tehnyt mieli, mutta kun tämä sattui kohdalle ja vielä hyvään hintaan, niin pakkohan se oli ostaa koska jo värien puolesta osui kuin nyrkki silmään tuonne meidän keittöön.


Sain Pialta Kolmen Koti Rannikolla -blogista "Uusi kuvakulma" haasteen. Nyt sattui niin hassusti että tämän haasteen toteutin jo joskus elokuun lopulla (harvinaista kun yleensä minulta jää kaikki haasteet tekemättä), mutta kiitos kovasti Pia että ajattelit minua :-)

Erittäin mukavaa viikon jatkoa teille kaikille! Ja vielä kerran tuhannet kiitokset hyvistä kommenteistanne tuohon pieneen vuodatuspostaukseeni :-)
Terkuin, Katja

12 kommenttia:

Pikkutalon Sanna kirjoitti...

Määkin siihen vielä äidyin kommentoimaan, joutessani...
yMutta ihq on sun kahvimyllysi! Kahvi on niin IHANAA, mutta mulle ei myöskään suositella kun kupillista päivässä ;( Muuten alan hyperaktiiviseksi, mukamas.

Parempia fiiliksiä sinne.

Katja - Bag End kirjoitti...

@Sanna: Onko sen kupin koosta ollut mitään puhetta?! ;-))) Ja tuo hyperaktiivisuus on tuttua... enkä suunnilleen klo 15.00 jälkeen juo enää yhtään kahvia, muuta kuin sitä kofeiinitonta, kun pelkään se vaikuttavan yöuneen :-)

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Hieno tuo alakuvan kahvimylly. Minäkin muuten aloin vasta pari vuotta sitten juomaan kahvia ja samoin, kuin sinun kohdallas,liika kahvi saa käymään kierroksilla, kun elimistö ei ole oikein tottunut kahviin vieläkään. Minun kaapistani löytyy taikaa punaisen lisäksi valkoisena ja sinisenä. Taika sopii mielestäni upeasti talviajan kattauksiin.

Pikkupirtin Lotta/Sirpa kirjoitti...

Kelpais kahvikone tännekin :) Tai edes se uus kahvinkeitin..Saattais vaan käydä niin, että tulis kahvin yliannostus kaikkine ihanine makuineen!

Huoh, tuo taika on niin ihana.. <3

Minna, Meidän Harmoniaa kirjoitti...

Samainen kahvikone on täällääkin ahkerassa käytössä, niin helppoa ja niiin hyvää :)

Krisse kirjoitti...

Meillä ei tuollaista kahvikonetta ole. Vois olla kiva olemassa, mutta kon tuota tilaa keittiön työpöydällä on rajoitetusti, niin ei oikein mihinkään sovi.

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Tykkään kahvista ja mitä vahvempaa sen parempaa...:)
Noihin makukahveihin en ole ihastunut.

Tiina kirjoitti...

Joo, täälläkin kahvia on pakko saada päivittäin, ja vähintään kaksi mukillista/päivä.

Nuo Taika astiat on tosi kauniit, itse katselin Cittarissa viime viikolla just niitä musta-valkoisia ja noita punaisiakin funtsin et olis kivat jouluksi. :)

Aino-Kaisa Leskinen kirjoitti...

Aivan ihana mylly!! :))
Ja hei olen täällä taas! Edelleen fanisi, olin vain muutaman kuukauden "kadoksissa" :)
Ja hei, edelliseen päivitykseen: osaan kuvitella sen minkä tunnet, sillä minkäkin tunnen monesti samoin. Olenkin jo jättänyt facebookin miltein unholaan, sillä pinnalliselta se tuntuu.
Koen vähän samoja fiiliksiä sisarusteni kanssa(vaikka asumme vain eri kaupungeissa)sillä yhteydenpito on todella vähäistä ja pelkään että kohta en tunne heitä ollenkaan. Kaiken lisäksi se joka meitä yhdistää(äiti+muu perhe)eivät ole suomessa pitämässä tätä yhteyttä yllä kuin muutaman kerran vuodessa.

Nyt vain kuplat puhki ja tsemppia :))
Ihanaa viikkoa!
hahah ja sori, taisi tulla tästä kommentistakin pieni vuodatus...

Minttu kirjoitti...

Voi miten hauska kahvikone! Ja tuo kahvimylly, upea kerrassaan!

Tuohon aiempaan postukseen, olen niin samaa mieltä... maailma muuttuu ja me sen mukana, eikä se aina ole tosiaankaan hyvä asia.

Hyvää viikonjatkoa sinulle Katja, ja halaus.

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Kahvi on hyvää! Tykkään erityisesti espressosta. Hieno kahvimylly ja tuo Taika-sarja on kaunis.

Katja - Bag End kirjoitti...

Tuhannet kiitokset ja kumarrukset kommenteistanne! :-)

@Aino-Kaisa: Vuodatuskommenteissa ei ole mitään vikaa, päinvastoin :-) Samassa veneessä siis ollaan ja ei tosiaankaan aina ole helppoa, mutta juu, yritetään poksauttaa kuplat puhki! Tsemppiä sinnekin :-)