tiistai 15. lokakuuta 2013

Hämäriä syyspäiviä

Hyvää tiistai-iltaa teille kaikille. Täällä "nautiskellaan" syksystä hollantilaiseen tapaan. Meillä on sataa lotkottanut viime viikon perjantaista lähtien eikä loppua näy. Harmi vain että maalari ehti juuri viime torstaina aloittaa meidän yläkerran ikkunoiden maalausprojektin (sisältä & ulkoa) ja nyt se projekti on jumissa kunnes nämä sateet loppuvat. Katsotaan pitääkö odottaa ensi kevääseen asti!


Tällaisina hämärinä syyspäivinä polttelen kynttilöitä melkein aamusta iltaan; sellainen 100 kappaleen tuikkukynttiläpakkaus ei meillä kauaa kestä. Nämä sinkkiset kynttilälyhdyt ostin alunperin pation puolelle, mutta syyssateiden myötä toin ne sisätiloihin. Ruokailuhuoneen köyhänmiehenhopeiset tuikkulat saivat viimeinkin kyytiä; kuten jo aikaisemmin todettu, pienikin vaihtelu virkistää :-)Tällaiset tunnelmat meillä oli tänään tuolla ulkona, koko päivän; synkkää ja tummaa kun sadepilvet vyöryivät mereltä päin...


Toivottavasti siellä Suomen päässä olette päässeet nauttimaan hieman aurinkoisemmista ilmoista. Tosin olin jostain lukevinani että sinne olisi jopa lunta luvassa?! Mutta hyvää viikon jatkoa joka tapauksessa :-)
Terkuin, Katja

19 kommenttia:

Krisse kirjoitti...

Täällä ei ole satanut, vaan kauniista syyspäivistä ollaan nautittu ja lämpöasteitakin on ollut ihan mukavasti.
Voi kun kauniita tuikkujuttuja sinulla on! Meillä poltetaan tuikkuja kanssa ahkerasti ja joskus mielessä on käynyt se miten paljon noita metallisia tuikun "säiliöitä" kertyykään.

Katja - Bag End kirjoitti...

@Krisse: Juu, tuo on totta! Niitä "säiliöitä" todella kertyy. Alankomaissa kierrätys on kova sana ja ihmiset kierrättävät melko uskollisesti paperia, muovia ja lasia. Harmi vain että tuota metallia ei täällä vielä osata kierrättää, toisin kuin Suomessa. Ainakin minun tietääkseni ne "säiliöt" voi laittaa metallinkeräykseen?

Villa Brickyard kirjoitti...

Voi kuinka kauniita tuikkukippoja. Täällä on paistellu ja välillä satanut ja loppuviikoksi todellakin odotellaan lunta hrrr.. Mukavaa viikon jatkoa sinne sumuiseen maahan. :)

Katja - Bag End kirjoitti...

@Villa Brickkyard: Kiitos kovasti. Auringonpaisteelle olisi tilausta, lumelle ei. Jos siellä tosiaan tulee loppuviikolla lunta, niin aikaisessa on ensilumi!

Jenni / Juhlahuuma kirjoitti...

Itselläkin senkki täynnä kynttilöitä, mutta nyt kun kisut kesästä tulivat taloon, niin taitaa kynttilät vaan palaa valvotusti ja entistä harvemmin. Tuovat kyllä ihanasti tunnelmaa syksyyn! :) Aivan ihana tuo malja, jossa torttukippo kynttilöineen päällä. Kaunis! :) Nyt harmittaa etten kirpparilta viime viikolla napannut muutamia mukaan. Loppuviikon vapailla täytyy kyllä käydä katsastamassa, vieläkö ne olisivat jäljellä. Ihanaa viikkoa! :) Toivotaan aurinkoa teille ja meille!! :) ♥

nieinda kirjoitti...

Onpas kauniin tunnelmallisia kuvia jälleen kerran!

Katja - Bag End kirjoitti...

@Jenni: Jos meillä olisi kissoja (oi kun olisikin) niin ei tosiaan ihan näin paljon kynttilöitä polteltaisi :-) Onnea kirpparireissulle!

@Nieinda: Kiitos kovasti :-)

Lady of The Mess kirjoitti...

Toivottavasti sateet pian hellittävät! Täällä on nautittu yhdestä upeimmista syksyistä ikinä - loppuviikoksi on luvassa kylmempää - ja kuka tietää, luntakin.
Kynttilöitä poltellaan, vaikka on kisukin - sehän vain tarkoittaa, että itse ei saa tehdä mitään muuta kuin istuskella siinä kynttilänvalossa vahdissa - ja sehän sopii laiskalle Ladylle;)

Anne kirjoitti...

Voi miten pidinkään tuosta vikasta kuvasta, harmaa taivaskin voi olla niin kaunis!

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Toistaiseksi ollaan saatu nauttia hyvistä ilmoista ja kauniista syyspäivistä. Tänään alkaa syysloma!

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Kynttilänvalo on niin kaunis, ettei siihen kyllästy koskaan.
Nyt aamulla pari astetta pakkasta, hrrrr...

Minna, Meidän Harmoniaa kirjoitti...

Kaunista tunnelmaa. Täällä on nautittu aurinkoisista syyspäivistä, toivottovasti ne rantautuvat sinnekin :)

Oikein mukavaa keskiviikkoa!

Almost Daily Gallery kirjoitti...

Landscape almost as in Poland at this time of the year
pozdrawiam

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Täällä on mitä ihanimmat syys säät...aurinko paistaa, yöllä pikku pakkasta...:)

Eeviregina kirjoitti...

Meillä vietetään miehen synttäreitä ja juuri tänään satoi eka kerran räntää ja lunta isoina tukkoina!
Toivotaan ettei tule vielä pysyvää lunta. Tunnelmallista viikkoa sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Täällä on aurinkoista ja kylmää, huomiseksi on luvattu kovaa tuulta ja sateita, saa sitten nähdä tuleeko lunta, räntää vai vettä !

Ihanat kynttiläjutut <3

-ä-

Katja - Bag End kirjoitti...

Tuhannet kiitokset kommenteistanne! Hitsit kun en ole loppuviikosta ehtinyt bloggailemaan oikein ollenkaan... Meillä on onneksi selvitty enemmän tai vähemmän kuivin varpain jo muutama päivä, tosin harmaata on vieläkin, mutta se nyt ei NIIN paljoa haittaa :-)

Pitää yrittää ehtiä vierailemaan teidänkin blogeissa; mitä kaikkea olettekaan taas saaneet aikaiseksi :-)

Koti Preciosan Sandra kirjoitti...

Ihanat nuo sinkkiset kynttilälyhdyt :)

Katja - Bag End kirjoitti...

@Sandra: Kiitos paljon. Itsekin tykkään niistä :-)