lauantai 26. lokakuuta 2013

Kevättä odotellessa

Taloamme vastapäätä olevalla pellolla on käynyt viimeisen viikon aikana kova vilske kun ovat istuttaneet kukkasipuleita ensi kevättä varten. On tuossa hommassa kyllä uskomattoman monta työvaihetta, mutta ihan kaikkea ei vielä ole pystytty koneistamaan... Kaikki esivalmistelut ja kukkasipuleiden levitys hoidettiin vielä traktorin & erinäisten lisähärveleiden avulla, mutta näköjään siihen varsinaiseen istutukseen tarvitaan edelleenkin ihmiskäsiä.Olen asunut Alankomaissa pian 10 vuotta, mutta en ole koskaan aikaisemmin nähnyt miten sipulit hoidetaan mullan alle. Ovat aina tehneet nämä hommat viikolla kun minä olen ollut töissä, mutta nyt kerrankin ko. homma sattui lauantaiksi. Nähdessäni tuon alla olevan härvelin ensireaktioni oli "mitä ihmettä?!" sillä on tuo kyllä aikamoinen viritys, vai mitä olette mieltä? Traktorin edessä killui hihnoista kaksi ihmistä ja takana neljä; kuin kypsät melonit konsanaan. Jos minut laitettaisiin noista hihnoista roikkumaan niin en varmasti voisi vastustaa kiusausta vaan alkaisin automaattisesti tekemään kuivauintiliikkeitä ;-)
Lopuksi vielä olkikerros suojamaan sipuleita ja koko operaatio on viimeinkin valmis. Minusta sipulit näyttivät vahvasti tulppaaneilta, mutta katsotaan mitä pukkaa ylös ensi keväänä, eli sitä kevättä odotellessa :-)

Oikein hyvää viikonlopun ja syksyn jatkoa teille kaikille!
Terkuin, Katja

15 kommenttia:

Lovviisa kirjoitti...

Vinhan näköstä puuhaa. Hieman vastaavaa olen nähnyt kun avomaan kurkkuja poimitaan massullaan traktorin lavalla pötkötellen :)

Hyvä Mieli kirjoitti...

No onpas erikoisen ja hauskan näköistä puuhaa;) Kaikenlaista se ihminen keksii, viisas kun on! Mukavaa viikonloppua.

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Aika hurjaa, näin kaupunkilaisen silmin katsottuna :-)
Joskaan mielelläni ostan keväällä tulppaaneja!!

Krisse kirjoitti...

Sinulla on jännää odotettavaa kevääksi!

SisustEllen kirjoitti...

Oho, kyllä loksahti suu auki: noinko se tapahtuu?!!! Hih, onneksi omia kukkasipuleita on laitettavana vain kourallinen:D
Hymyjä viikonloppuusi♥

Mari kirjoitti...

No oho, onpa erikoisen näköistä puuhaa :) Nyt sitten kevättä odotelaan!

Pikkupirtin Lotta/Sirpa kirjoitti...

Ai miten mukava postaus! Itse olen nimittäin joskus lukioikäisenä ollut puutarhalla töissä ja siellä istutettiin juuri samanoloisella härpäkkeellä taimet! Siellä keikuin traktorin perässä ja istuttelin menemään :)

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Kukkivanako nuo sitten poimitaan, kun muistan joskus edesmemenneiden anoppini ja appiukkoni (kukkakauppiata)laittaneen talveksi sipulit aumaan (maahan) ja sieltä sitten nostettiin ylös kasvamaan kasvihuoneeseen. Sipulit saivat kylmäkäsittelyn näin....taidetaan nykysin käsitellä muuten...:)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva postaus <3 Kevään kukkaloistoa odotellessa :)

-ä-

Eeviregina kirjoitti...

No onpa erikoisen näköistä hommaa... Ja on sulla tiedossa ihanat näkymät keväällä!
Tänään oli ohjelmassa terassin koristelua havuilla, kynttilöillä ja kävyillä. Mukavaa alkavaa viikkoa!

Katja - Bag End kirjoitti...

Tuhannet kiitokset kommenteistanne! Me aloittelemme kauan odotettua lomaviikkoa myrskyn merkeissä...

@Irmastiina: Vastauksena kysymykseesi. Tällä pellolla ei ole vielä toistaiseksi kasvatettu tulppaaneita leikkokukiksi. Kun tulppaanit ovat täydessä kukassa niiltä leikataan "päät poikki" ja ne pelkät varret jätetään pystyyn sojottamaan, jotta kaikki energia menee itse sipuleihin, jotka sitten joskus kesällää poimitaan talteen, pussitetaan ja laitetaan myyntiin :-)

Tiina kirjoitti...

Oi, minäkin luulin, että sinulla on ihanat näkymät sitten keväällä kun tulppaanimeri hohtaa tien toisella puolella. :)

Katja - Bag End kirjoitti...

@Tiina: Oi kyllä meillä onkin ihanat näkymät sillä ei niitä tulppaaneja ihan heti napsita poikki vaan ovat ilonamme muutaman viikon :-)

Our photos kirjoitti...

Beautiful are your photos!
Greetings, RW & SK

Henrietta Hassinen kirjoitti...

Tämä oli mielenkiintoinen tieto, ja aika hauskaltahan tuo niiden homma näyttää mutta tiedä sit kuinka hauska tuossa on killua pari tuntia:) Keukenhoffin puolella eivät varmaan voi edes traktoreilla ajella vaan laittaiskohan siellä ihna kontaten….älytön homma ko ajatteleen monta sipulia sinne vuosittain vedetään, huh.