keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Olive tree/Oliivipuu

I have wanted an olive tree for a while already, ever since our first olive tree decided to quit its contract. Last Saturday we got lucky and found this olive tree from a market in Haarlem, with a bargain price of 15EUR. It has already dropped few leaves, but here's hoping it will survive... They say you should talk to your plants, but I might try a different approach and play Gloria Gaynor's "I Will Survive" few times. You never know ;-)

I will survive
oh, as long as I know how to love
I know I'll stay alive
I've got all my life to live
I've got all my love to give
and I'll survive
I will survive, hey, hey!


Olen jo pitkään halunnut oliivipuuta, siitä asti kun edellinen oliivipuumme päätti sanoa sopimuksensa irti. Viime lauantaina meitä onnisti ja löysimme tämän oliivipuun Haarlemin markkinoilta, hinta edulliset 15EUR. Se on jo pudottanut muutaman lehden, mutta toivotaan että se selviää hengissä... Sanotaan että sinun pitäisi puhua kasveillesi, mutta minä voisin yrittää erilaista lähestymistapaa soittamalla Gloria Gaynorin "I Will Survive" biisin muutaman kerran. Eihän sitä koskaan tiedä ;-)


Yesterday we had some rain, but today the sunny and warm weather continues. Thankfully there is little bit of breeze, so it is not too hot. Lets enjoy ourselves :-)

Eilen meillä satoi hieman, mutta tänään aurinkoinen ja lämmin sää jatkuu. Onneksi on myös hieman tuulenvirettä, joten ei ole liian kuuma. Nauttikaamme :-)

10 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

Kaunis on Sinunkin oliivipuusi! Jännä yhteensattuma että ostimme puumme samoihin aikoihin, saas nähdä miten meidän käy.

Ei luulisi tuon biisin soittamisesta olevan ainakaan mitään haittaa? Hyvä idea sinänsä! ;)

Katja - Bag End kirjoitti...

Me vielä elättelemme toivoa että näin pikainen lehtien pudottelu johtuisi puun kotiin retuuttamisen ja ruukkuun istuttamisen aiheuttamasta shokista ;-) Peukut pystyyn!

It's me kirjoitti...

Hij is mooi !!!!! prachtige foto's...........liefs Ria....

Sirkka kirjoitti...

Todella kaunis on puusi ja hei ei haittaa vaikka muutaman lehden pudottaisikin, kyllä uusia tulee, onpas se näyttävän näköinen ja korkea!
Samoin kaikki toiset kauneudet kuvassa ovat aivan upeat!
Paljon olikin täällä nähtävää, joten vierähtikin nyt tovi, kun kaikkea kaunista pyöreillä silmilläni katselin, saivat silmänikin siinä samassa jumppaa,"hi" kaik on sinulla kaunista katseltavaa!
Oletkos Katja äitisi näköinen, kaunokainen!

Oikein hyvää ja kaunista sinulle toivotan ja oikein paljon kiitos käynnistäsi, tulen aina takaisin vaikkakin viiveellä, mutta joskus tulen nopeammin! Hi!

Anonyymi kirjoitti...

Oliivipuu on niin kaunis! Minun puuni on selvinnyt jo kahdesta talvesta, luulin keväällä että se on mennyttä, mutta nyt se pukkaa uutta lehteä ihan kiitettävästi!
-ä-

Olivieno kirjoitti...

Ompa komea oliivipuu, minun puuni on ihan heinänkorsi tuohon verrattuna! Ulkona se on nyt ja tekee lisää lehtiä. Mietin, pitäisikö sitä leikata..?

Kom Achterom kirjoitti...

Oh wat a nice site you have
I love your decoration its my style.
Love the olive tree
I wil follow your blog.
I wish you a verry nice and sunny weekend
Yolanda

sateenkaarentaa Ilona kirjoitti...

Minun pitäisi muuttaa tänne asumaan, on kulunut siis liian kauan siitä kun olen päässyt ihastelemaan tänne. Minun oliivini ropottelee lehtiä vallan kamalasti ja taas jaksaa työntää uudet tulemaan, yrittää kai sinnitellä.
Ilona

Marianne@Songbird kirjoitti...

Nice tree, mine stands outside and has even survived the last grueling winter. Good luck with reminding this one of his contract, I am sure the music will help.

Katja - Bag End kirjoitti...

Kiitos kovasti kommenteistanne. Ja Olivieno, minun tietämykseni mukaan oliivipuuta voi hyvin hieman leikata. Mutta tsekkaa kuitenkin ohjeet jostain paremmasta lähteestä ;-)

Thanks very much for your comments. Olive tree is still alive, though dropping leaves every day, nothing too dramatic though (not yet) :-)