tiistai 6. heinäkuuta 2010

My treasures/Aarteitani

I have mentioned before how fascinated I am by history, old photos and objects, especially when family related. The few family related items I own are treasured like precious relics. One of them is an old school notebook of my great great uncle Eelis. It dates from 1913-1914 and is full of essays he wrote, and red pen corrections by his teacher. The lovelies essay is the one where he tells a long story about his departure from home and the journey and the arrival to the school. How on November 1st 1913 he packed his belongings and waved goodbye to his mother, my great great grandmother, and how his brother gave him a lift with a horse and carriage to the nearest train station, which was 38 kilometres away, and so on...

The old theater binoculars were inherited from my partner's grandmother, as was the tiny book "The Little Key Of Heaven - New Catholic Manual" dating from 1911. The cross with a rose was found from a charity shop.


Olen jo aikaisemmin maininnut kuinka historia, vanhat valokuvat ja esineet kiehtovat minua, varsinkin jos ne liittyvät jollain tavalla sukuuni. Ne muutamat sukuun liittyvät esineet jotka omistan ovat aarteita minulle. Yksi niistä on isoisosetäni Eeliksen vanha kouluvihko vuosilta 1913-1914. Se on täynnä hänen kirjoittamiaan esseitä ja opettajan punakynämerkintöjä. Ihanin essee on pitkä tarina hänen lähdöstään kansanopistoon ja matkasta ja saapumisesta sinne. Kuinka marraskuun 1. päivänä 1913 hän pakkasi tavaransa ja vilkutti hyvästit äidilleen, isoisoisoäidilleni, ja kuinka hänen veljensä kyyditsi hänet hevosvaljakolla lähimmälle juna-asemalle, joka oli 38 kilometrin päässä, ja niin edelleen...

This old tax booklet from the 1950's belonged to the same great great uncle Eelis. The group of ladies on the photo are not my relatives, I found the photo from our local antiques shop.

Tämä vanha verokirja 1950-luvulta kuului samalle isoisosetä Eelikselle. Ryhmä naisia eivät ole sukulaisiani, löysin valokuvan paikallisesta antiikkiliikkeestä.

My granddad (on the left) and one of his brothers.
Vaarini (kuvassa vasemmalla) ja yksi hänen veljistään.

11 kommenttia:

It's me kirjoitti...

Wat een mooie herinneringen !!.......prachtige foto's...liefs Ria....

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa kun nuo kirjoitukset ja kuvat ovat sulla tallessa, oikeaan paikkaan pääsivät ;)
-ä-

sariw kirjoitti...

Tosi upea kouluvihko... tuota kirjoitusta siinä ei voi kuin ihailla.
Meillä on säilynyt mummon vanha nuoruudenajan albumi, jossa on sellaisia "pahvivalokuvia". Niitä on jännä katsella...

Mari kirjoitti...

Ihania aarteita Sinulla! Harmi kun itsellä ei ole isovanhempien kouluaikaisia juttuja... Ne olisi tosi mielenkiintoisia!

Katja - Bag End kirjoitti...

Thanks for your comments! Dank je wel :-)

Kiitos kommenteista! Nämä vanhat sukuun liittyvät jutut on mun mielestä niin ihania. Voi kun niitä olisi säilynyt enemmän...

Olivieno kirjoitti...

Onneksi olet saanut noita ihania aarteita! Käsiala on niin kaunista! Huvittaa ihan miehen harakanvarpaat kake-laatikossa, vaikkei omassanikaan ole kyllä kehumista.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä tuo ruusu? noiden kiikarien vieressä on? Se on kaunis!
-ä-

Katja - Bag End kirjoitti...

Löysin sen hyväntekeväisyyskaupasta Lissestä. Luulen että on joskus ollut jossain kirkossa, mutta en tiedä missä tarkoituksessa kun nuo katolilaiset perinteet eivät ole tuttuja. Risti on valurautaa ja tuo ruusu on myös metallia. Ristin alaosassa on metallinen koukku, mutta mitä siihen on joskus ripustettu... ei tietoa. Tietääkseni katolilaisessa kirkossa ruusu symboloi Neitsyt Mariaa... Mutta juu, nätti se on :-)

Tuija kirjoitti...

Kiitos mukavasta käynnistäsi blogissani. Ihanaa kun tulee uusia tuttavuukisia. Minäkin tykkään vanhoista kirjeista ja korteista.Ostin tuossa joku aika sitten Wanilla Rosesta wanhan ranskalainen kirjeen, vaikka en ymmärrä siitä yhtään mitään, niin jotenkin siitä aistii ihanan tunnelman. Mukavaa lomaa sinulle.

Ainosofia kirjoitti...

Heips,
niinpä - varsinkin oman suvun "vanhaakin vanhemmat" jutut ovat todellakin mielenkiintoisia.

Mutta kyllähän historia muutenkin kiinnostaa. Ja sisutustrendinä nyt onkin juuri passelit esineet ja tavarat ja valokuvat.

Mukavia kesäpäiviä sinnekkin täältä lämpimästä Oulusta :)

Katja - Bag End kirjoitti...

Tuija & Ainosofia: Kiitos kovasti vierailuistanne ja kommenteistanne. Oikein hyvää kesän jatkoa teille molemmille, kuin kaikille muillekin :-)