lauantai 16. elokuuta 2008

Flower power vs snail power

We have enjoyed a lovely weather today. Finally we had some sunshine and even the wind calmed down. Really cheered me up.

Our Hortensia suffered a great deal during last spring's cold spell. It took a while for it to recover and I already got a bit worried, but now it is blooming. Hopefully by next summer it will be back to its old glory.
Few details from our "sunny section". This corner is basking in full sun almost the whole day, hence the name. The Phlox and Cattail are currently blooming and bringing a dash of colour to the garden.

And then to one of our holiday casualties. During our absence it rained a lot and snails and slugs were feasting with our Hostas. We were hoping our hedgehogs would have been munching the snails before they manage to destroy our Hostas, but no such luck. Slimy buggers!

13 kommenttia:

mimosamamma kirjoitti...

Moi, me olemme nauttineet koko päivän sadepisaroista..lämpötila on noussut illalla ja nyt on ihan mukava sää vaikka vieläkin tihuttaa. Ja Hostat maistuvat etanoille, ne kuuluuvat selvästi niiden gourmet-listalle reikäisistä lehdistä päätellen (myös meidän pihalla), MUTTA, täytyyhän niidenkin elää:)

päivi kirjoitti...

hei!
terkut täältä pohjoisesta sinne kauas?
kauniita kukkakuvia, tälläkin sade ja etanat ovat hostat pilanneet, ennen olisin itkenyt mutta osaan jo ottaa "rennommin"
nuo menetykset.. eläämäähän sekin vain on!
leppoista sunnuntaipää sinulle , terkuin päivi

mimosamamma kirjoitti...

Pakko taas kirjoittaa säästä: täällä on taas omituisen lämmintä ja kosteusprosentti hipoo varmasti sataa...ukkosia tulee satavarmasti jossain vaiheessa. Vähänkin jos jotain tekee niin hiki valuu noroina. Toivottavasti saarelaiset pääsevät onnallisesti kotiin ennen kuin "taivas repeää"..

jaana kirjoitti...

Meillä kävi vuorenkilpien kimppuun satamäärin jonkin perhosen toukkia. Muutaman päivän kalusivat niin että luurangot vain jäivät jäljelle :(
Sellasia ne, perhosetkin - nyt mokomat liihottelevat tietenkin jo niin kevyin siivin jossakin.....

Katja - Bag End kirjoitti...

Juu, onhan se tietty tavallaan hyvä että etanoita riittää, on meidän siileillä ainakaan lopu syötävä kesken, mutta kyllä minä mielelläni Kuunliljojakin ihailisin :-)

@ Päivi: Sama homma täällä. Olen oppinut ottamaan "takaiskut" puutarhanhoidossa huomattavasti rauhallisemmin kuin ennen. Nousevat nuo Kuunliljat ylös ensi vuonnakin :-)

@ Jaana: Ilmeisesti viime vuosien leutojen talvien vuoksi meilläkin on kaiken maailman tuholaiset ym. ottaneet yliotetta puutarhassa. Sellainen rouskutus käy että hyvä kun mitään on jäljellä.

Sea Angels kirjoitti...

Hi there Katja,
how is the tooth fairing, hope it has settled down now. The slimey suckers more or less wrecked your Hosta!! I really dislike them slugs not Hosta Ha ha, but like you say the hedgehogs have hopefully had a small feast on them. I adore Hydrangeas your pink one is soooo pretty, last year I was in Lewes and I bought a big bunch of fresh cut ones they were greens and blues pinks and purples, I still have them as I dried them out, they are really past their best but I can't throw them away. This is a lovely post thankyou for sharing your garden.
Hugs Lynn xx

marga kirjoitti...

Your flowers look beautifull.....too bad for your hosta's!!!!

mimosamamma kirjoitti...

Taas säästä: eilen satoi, tänään sataa, huomenna sataa jne...taidan jossain välissä päästä kuitenkin livahtamaan sienijahtiin. Ei sade muuten haittaisi niiden keruuta,mutta kun linssit kastuvat niin ei näe mitään ja ilman laseja ei senkään vertaa.

Katja - Bag End kirjoitti...

Täällä on myös aika harmaa päivä. Viime yönä satoi niin rankasti että sade hakkasi osan meidän tomaateista maahan, voi itku. Maahan tippuneet tomaatit olivat vielä ihan vihreitä, joten mitään ei ollut tehtävissä. En ole mikään kova tomaattien ystävä, mutta itse kasvattamat maistuvat niin paljon paremmilta kuin kaupasta ostetut.

Katja - Bag End kirjoitti...

@ Lynn: Thanks for your visit again :-) My root canal is fully finished now and it went so smooth & painless I have no idea what all the fuss is about. I count myself as a lucky one. I am afraid of a dentist as it is... did not need any more traumas ;-)

@ Marga: Thank you. A good thing is Hostas will grow back next year. Then we will try to protect them more vigorously :-)

Sirkka kirjoitti...

Kiitos vierailustasi,
minähän heti tänne bongasin...juu kyllä hemmoteltiin, sain vähän kahisevaa, jotta voin sitten itselleni ostaa sormuksen..:) arvaas ostinko, ostin pienen senkin , josta hän:( oli muuten nyt ensimmäinen kerta kun näytin tuon merkin noinpäin, hi sanon minä. No se jää nähtäväksi pidänö sen:)) nämä merkit sopivat minulle hyvon:)
Saanko linkittää sinut sivulleni, jotta pystyn seuraamaan paremmin.
Kiitos kuvistasi niitä mielenkiinnolla seurailen ja saan puhtia päivääni.
Iloista päivää sinulle.

t.Sirkka

Merja K kirjoitti...

Tekipä etanat ikävää jälkeä. Meillä ei onneksi ole vielä niitä näkynyt.

Iloista torstaipäivää!

Katja - Bag End kirjoitti...

@ Sirkka: Se sinun kaappisi on niin kaunis että itsekin olisin tuhlannut sormusrahat moiseen :-) Ja ilman muuta saat linkittää. Kiitos ja kumarrus.

@ Merja: Olet sitten onnekas. Meillä päin on oikein etana-armeijat liikkeellä ja suurin osa on valtavan suuria lotkoja. Sen se sade ja maukkaat hostat teettävät.