sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Kevättä kohti

Loppiainen tuli ja meni, mutta meidän joulukuusi nököttää vielä tuolla olohuoneen puolella. Oli tarkoitus hankkiutua joulujutuista eroon tänä viikonloppuna, mutta aika loppui kesken... Osa koristeista löysi tiensä takaisin kaappien perukoille, mutta osa odottelee ensi viikonloppua sillä viikolla ei oikein tahdo aika/energia riittää. Tänä viikonloppuna energia kului alennusmyynneissä ravaamiseen ja vaatekaapin siivoamiseen; vanhoja riepuja ulos ja uusia sisään ;-)


En ole pätkääkään uskonnollinen, mutta tällaiset vanhat rukouskortit (prayer cards) miellyttävät kovasti silmää. Niitä onneksi löytää melko helposti paikallisista antiikki- ja curiosaliikkeistä. Vanhat kakkumuotit (alakuva) ovat myös kauniita.


Koko viikon on sataa lotkottanut vettä, mutta onneksi tänään saimme hieman auringonpaistettakin. Kaikki lumet ovat sulaneet ja ulkona näyttää melkein keväiseltä; vaikea uskoa että on vasta tammikuu... Toki luntakin saattaa vielä tulla, jopa maaliskuussa, mutta kevättä kohti olemme menossa. Muutama viikko sitten taloamme vastapäätä olevalle pellolle kylvettiin/istutettiin kukkasipuleita; näyttivät mielestäni tulppaaneilta mutta pitää vielä muutama kuukausi odotella ennen kuin saamme asiaan vahvistuksen :-)

Jääpuikot on kuvattu muutama viikko sitten; ovat jo kauan sitten sulaneet...

Call me lazy, but again I am posting only in Finnish. But trust me, you are not missing much as I have nothing much to tell ;-) Hope you all have a lovely week!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita nuo kortit ovat, olen samaa mieltä:) Kuusi on helppo viedä pois sitten kun kaikki neulaset ovat karisseet:)
Ja täällä sataa vettä!!
-ä-

Henrietta kirjoitti...

Sit kun ne sipulit alkaa kukkia siellä pellolla oletko ystävällinen ja käyt ottaan kuvia ja laitat tänne, ois niiiiin ihana nähdä ne:)

Katja - Bag End kirjoitti...

@äiti: Neulasia ei oikein karise koska kuusi on juurineen ja multineen ruukussa/sangossa. Ei sitä voi kokonaan pois heittää, elävä puu kun on. Pitää katsoa mahtuuko se tuonne puutarhaan...

@Henrietta: Ilman muuta otan kuvia, siitä alkaa tulla jo sellainen vuotuinen traditio :-D

Tuija kirjoitti...

Kauniita kortteja tosiaan.

No hei, tuohan on hyvä idea, tuo kuusi juurineen ja multineen sangossa...täällä sitä ei voisi istuttaa heti tammikuussa,kun on maat jäässä, mutta se varmaan säilyisi viileässä varastossa kasteltuna kevääseen.Erittäin hyvä idea.

Voih, minäkin haluaisin nähdä ne kauniit kukkaset siellä pellolla ;=) ja haluaisin jo että olisi KEVÄT....eikä sataisi enää senttiäkään lunta.

Mukavaa viikon jatkoa sinulle.

sariw kirjoitti...

Onpa mielenkiintoista, jos kukkasipulit istutetaa tähän aikaan. Kerrothan olivatko ne niitä : )
Ja minäkin odotan innolla kevätkuviasi : )
Olen keräillyt nyt monena päivänä joulujuttuja pois, vähitellen. Vielä pitäisi pakata ne varastoon...
Mukavaa viikon jatkoa !

Katja - Bag End kirjoitti...

@Sariw: Kukkasipuleita ne olivat ja tosiaan on erikoinen istustusaika! En edes tajunnut pölhöpäissäni että nythän mennään jo tammikuuta kun yleensä istutukset hoidetaan syksymmällä. Voisivatko ne edes olla tulppaaneja? Onko jotain sipulikukkia jotka kukkivat kevään sijasta kesemmällä? Eihän tuo millään ehdi nousta maalis-huhtikuuhun mennessä...

Joulukuusista. Täällä myydään melkein suurin osa kuusista juurineen päivineen, tosin saa täältä myös niitä juurettomia versioita. Juurineen kestävät pidempään, mikä on olennaista täällä sillä kuuset koristellaan yleensä jo 6. joulukuuta ja korjataan pois 6. tammikuuta :-)

Henrietta kirjoitti...

Jos siellä vieläkin sataa lotkottaa vettä tuleeko teillekin tulvat, Saksassahan taitaa olla parhaillaan. Pitää varmaan odottaa sit vielä sun sipulipeltokuvia, toivottavasti eivät mätäne liiasta vedestä.
Viikonloppuja