perjantai 27. syyskuuta 2013

Päivä Goudassa

Taitaa kuulostaa jokaisen hiiren unelmalta, mutta emme siis viettäneet päivää itse juustossa, vaan goudajuuston kotikaupungissa. Päiväreissustamme on jo aikaa, mutta nyt vasta sain aikaiseksi siirtää kuvat koneelle. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tässä muutama kuva päivän varrelta...


Minä niin tykkään näistä vanhoista hollantilaisista kaupungeista, joissa historia syöksyy rytinällä päälle melkein jokaisessa kadunkulmassa. Eri kaupungit puhuttelevat minua eri tavoin; toiset näen väreissä mutta Gouda melkein "huusi" mustavalkoista.


Vanhalla kaupungintalolla kävi kova vilske. Hääpareja tuli uunista ulos liukuhihnalla, tahtiin 2-3 paria/tunti. Hauskahan sitä oli seurailla. Hääparien ja vieraiden kuljetuskalusto vaihteli; tuo vanha linja-auto oli ehdoton suosikkini :-) 


Goudan kaupungintalo ja Amstel olutrekka

Katsotaan mihin kaupunkiin raahaan mieheni seuraavalla kerralla. Tässä maassa syntyneenä ja täällä koko ikänsä asuneena hän ei aina oikein jaksa ymmärtää mikä minua näissä vanhoissa hollantilaisissa kaupungeissa viehättää. Hänen mielestään ovat kaikki samasta muotista tyyliin "you've seen one, you've seen them all". Pesunkestävä juustopää (kaashoofd) jolle tämä kaikki on jokapäiväistä leipää. Mutta minä jaksan edelleen innostua jokaisesta kauniista kanaalista ja vinksallaan nököttävästä talosta niiden varrella :-)


Naposteluvinkki hollantilaiseen tapaan:
Hollantilaiset rakastavat goudajuuston ja sinapin yhdistelmää, joka toimii yllättävän hyvin. Eli leikkaa goudajuustoa suupalan kokoisiksi kuutioiksi ja dippaa niitä sinappiin (täällä niihin juustokuutioihin yleensä isketään myös cocktailtikut Alankomaiden lipulla koristettuna, hih). Kannattaa kokeilla. Minä ainakin tykkään vaikkakin ihka ensimmäisellä kerralla ko. yhdistelmä herätti suuria epäluuloja :-)


Aurinkoista viikonloppua teille kaikille! Ja kiitos kommenteistanne edelliseen postaukseen :-)
Terkuin, Katja

15 kommenttia:

Kolmen Koti Rannikolla kirjoitti...

Hollanti ihana ja niiiiin kaunis maa.
Upeita kuvia Katja. Haastetta pukkais mun blogissa...

Lovviisa kirjoitti...

Meillä täällä isäntä oisi heti vailla olutta goudan kyytipojaksi...Juu tuo sinappi nin uutta juustolle etä heti huomenissa kokkeilen :)

Minnukka kirjoitti...

Voi ihannus, miten kauniita kuvia!
Mun mieheni työkaveri asuu Goudassa ja tuo aina meille paikallista, tuoretta goudajuustoa! En ole parempaa juustoa syönyt, niin hyvää!!! Pitääkin kokeilla tuota sinappiin dippaamista :)

Mukavaa lauantaita toivotellen,
Minnukka :)

Minna, Meidän Harmoniaa kirjoitti...

Ihania kuvia, muutaman kerran olen saanut käydä Hollanissa ja se tunnelma siellä. Kauniit rakennukset, kapeat kadut. Juustot on himoni, joten oi kun vesi herahtaa kielelle :) Mukavaa viikonloppua!

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Upeita kuvia!!
Mieheni laittaa lähes aina juuston päälle sinappia...pitäisiköhän minunkin kokeilla...:)

Hyvä Mieli kirjoitti...

Tunnelma huokuu kuvista! Mukavaa viikonloppua;)

Mari kirjoitti...

Varmasti on hyvää sinappiin dipattuna, täytyy kokeilla! Ai että siellä on niin paljon mielenkiintoisia paikkoja...

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Uh, haluaisin olla hiiri goudajuustossa tuolla kuplan takapenkillä.... :-)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi upeat kuvat kauniista kaupungista !

-ä-

Katja - Bag End kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne! Kyllähän täällä riittäisi nähtävää. Pitäisi hieman ahkerammin tehdä näitä päiväreissuja tai vaikkapa koko viikonlopun kestäviä visiittejä ympäri tätä puukenkämaata :-)

Ja olisi hauska kuulla mitä tykkäsitte siitä goudajuuston ja sinapin yhdistelmästä; kuka sitä siis uskalsi kokeilla :-)

Susanna Tamminen kirjoitti...

Kuvat ovat upeita, oli varmasti tosi kaunis paikka! Ja kiitos juusto vinkistä, täytyy kyllä kokeilla tykätään juustoista sen verran paljon :)

Henrietta Hassinen kirjoitti...

Aaaah Katja aiheutat mulle suurta ikävää ja tuskaa sydänalassa, mä HALUUUUUN sinne:)
Ihania kuvia ja kiitos kun näytät. Sano ukolle terveisiä et täällä on kuvanälkäisiä ihmisiä jotka haluu nähdä kaikki Hollannin ihanat paikat joissa ei ole käynyt joten lisää reissuja:)

Katja - Bag End kirjoitti...

@Susanna: Minusta Goudassa oli tosi kiva tunnelma, tykkäsin :-)

@Henrietta: Helsinki-Amsterdam lento kestää vajaat 2.5 tuntia ;-) Ja juu, pitää tuota hieman vastaan hangoittelevaa juustopäätä raahata uusiin paikkoihin & kaupunkeihin. Mutta aikuisten oikeesti; sinä olet nähnyt Alankomaita jo paljon enemmän kuin minä! :-)

Minttu kirjoitti...

Voi miten upeat kuvat!
Uudet sämpylät, juustoa ja sinappia päällä ja mehua kyytipojaksi, voi sentään kun on hyvää. Eli tuttu juttu tuo sinappi ja juusto... mutta ei kylläkään goudajuustosta. :D

Katja - Bag End kirjoitti...

@Minttu: Kiitos. Ja sinähän sopisit tänne kuin kala veteen ;-)