tiistai 23. heinäkuuta 2013

Wokkipannu puutarhassa ja muuta sälää

Hikinen tervehdys täältä kaameiden helteiden keskeltä. Meillä on jo pari päivää ollut yli +30C helteet eikä tänäänkään ole vielä helpotusta luvassa, puh huh. Yöt on melko tukalia kun ei meillä ole ilmastointia, mutta eiköhän tästä selvitä hengissä :-)


Ja tässä sitä wanhan wokkipannun uusiokäyttöä. Mies oli jo heittämässä sitä roskiin, mutta minä ajattelin että linnuilla ja sammakoilla voisi olla sille (paremman puutteessa) käyttöä. Ja uskokaa pois, täällä on käynyt kova vilske näin kesäaikaan; linnut käyvät juomassa ja uimassa ja on niitä pikkusammakoitakin näkynyt. En ole sammakonkoipien ystävä, joten tämä wokki on hyvin sammakkoystävällinen. Näyttää hieman hassulta, mutta saa kelvata kunnes löydän KUNNON lintualtaan, jollainen on ollut hakusessa jo pitkään :-)Aurinkoista ja ah niin leppoisaa heinäkuun jatkoa teille kaikille ja tuhannet kiitokset kommenteistanne edelliseen postaukseen.
Terkuin, Katja

13 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Lintuja on mukava seurata, kun kylpevät...meillä pihalla on vanha kaivo ja sen päällä raparperiin valamani lehti, jossa pidämme kesäisin vettä , että on suosittu lintujen kesken...ja oravan...:)

Katja - Bag End kirjoitti...

Ihan samaa mieltä, eli lintujen kylpemistä on hauska katsella. Tämä wokki on enempi mustarastaiden suosiossa; tiaiset ja varpuset käyttävät mielellään meidän hieman pienempää juoma-allasta :-)

Krisse kirjoitti...

Lintuja on ihana seurata ja mustarastas on niin hieno laulultaankin! Meillä on myös jo useamman vuoden ajan ollut pihapiirissä mustarastaspariskunta. Täällä ei helteistä tietoakaan, palellaan tuulessa ja koleassa säässä. Ihanat kukat sinulla!

Sirkka kirjoitti...

Hyvä idis laittaa wokkipannu uusiokäyttöön ja parhaaseen tarkoitukseen. Helppo tyhjentääkin ja pesaista ja taas on lintusilla puhdasta raikasta vettä helteillä. Ei se ole linnulla niin nokonuukaa minkälainen astia, parempi on matala kuin syvä allas.
Meillä myös on tänään ollut iltapäivästä helteet ja aivan uskomaton määrä lintuja on altaalla. Räkättirastaat tulivat laumassa ja niitä on noin kolmisenkymmentä, muiden lintujen joukossa. Kirjosiepon poikasetkin yrittävät kukin vuorollaan veteen jostakin rakosesta samoin kuin mustikset ja punarinnat sekä tintit ja varpuset! Huh minkä sotkut jättävät ulosteillaan laatoille, siis noi räkätit, kun ovat marjoja ahkeraan syöneet, mutta siivotaan ja suihkutellaan...lintuja on kuitenkin ilo seurata, kun keskenään juttelevat nokakkain.
Oletkos kokeillut nukkua yöllä kylmään kostutettuun lakanaan kietoutuneena?
Kiitos samoin leppoisaa heinäkuun jatkoilua!

Katja - Bag End kirjoitti...

@Krisse: Juu meilläkin on joka vuosi mustarastaspariskunta ilonamme. Tällä hetkellä niillä on pesä tuossa meidän patiolla :-)

@Sirkka: Nyt pitänee todeta että kuvanottohetkellä wokissa oli hieman vähemmän freesit vedet, mutta juu, helppo on puhdistaa :-) Enkä ole koskaan kokeillut kosteita lakanoita :-)

Lovviisa kirjoitti...

Täällä meilläkin yllättävän koliat kelit vaihtuivat tännään helleaaltoon, ihanata :)

Vilhelmiina kirjoitti...

Oon jo pari vuotta etsinu meille sopivaa lintuallasta (usein niin pieniä) mutta eipä ole tullut mieleen laittaa vanhaa wokkipannua tuohon tarkoitukseen, aivan loistava idea!!!! :)

Seikku kirjoitti...

Sinulle on tunnustus blogissani, kipaise hakemassa :)

Anonyymi kirjoitti...

Moikka,
ottaisitko minuun yhteyttä, riikka.yrjola@indiedays.com? Kiitos :)

Niina Valkonen kirjoitti...

Kysympähän vaan että missä on meidän helteet?? Tuntuu ihan syksyltä!

Ihania kuvia taasen :)
Mukavaa viikonloppua sinne lämpöön!

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Nätillepä näyttää ja linnut ovat varmasti mielissään kylpymahdollisuudesta kuumuuden keskellä. Täällä ei ole helteistä tietoakaan.. :O(

Neiti Harmoniaa kirjoitti...

Kaunis puutarha näyttää teilläkin olevan ;) Ihanaa uusiokäyttöä. Meilläkin on asustanut jo usean vuoden isoooo sammakko, Saku.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä idea!
E-R