sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Puutarhan syystunnelmia

Pakko se on myöntää että syksy on saapunut. Kesää meillä ei ollut oikein laisinkaan, vaan ilmojen suhteen menimme turbovaihteella keväästä suoraan sateiseen syksyyn. Puutarha näyttää jo melko väsyneeltä (ja useat kasvit melko syödyiltä), mutta osa myöhään kukkivista perennoista, kuten vaaleanpunainen Sedum, on vielä kukkimatta joten on jotain mitä odottaa :-)

Autumn has arrived and our garden is starting to look pretty tired (and eaten) but few late blooming perennials, like pink Sedum, still need to bloom so there is something to look forward to.


Teknisten ongelmien jälkeen (kiinto-/kovalevy sanoi sopimuksensa irti) sain vihdoinkin oman läppärini takaisin ja nyt taas pelittää uuden kiintolevyn ja lisämuistin ansiosta. Onneksi oli varmuuskopiot kunnossa joten sain kaikki tiedostoni, kuvani ym takaisin :-) Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille!

10 kommenttia:

Mari kirjoitti...

On teillä upea puutarha! Mukavaa alkavaa viikkoa :)

P.S. Laitoin tuohon alempaan postaukseen vähän aikaisemmin, että sinulle olisi tunnustus blogissani.

Irmastiina kirjoitti...

Voi miten vehreää ja kaunista!

Ja tuo hortessia on ihana...☺

Katja - Bag End kirjoitti...

@Mari: Juu huomasin. Kiitos kovasti :-)) Laitan tunnustuksen eteenpäin seuraavassa postauksessa :-)

@Irmastiina: Vehreys on kovaa vauhtia vaihtumassa keltaisen eri sävyiksi ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Kaunista on! Kasvit näyttävät kukoistavan vielä upeasti, toisin kuin täällä..
-ä-

Tuija kirjoitti...

Kurkkaahan blogiini, siellä on sulle tunnustus.

Henrietta kirjoitti...

Hyvänen aika kuin iso hortensia sun pihallas, tajuton:)
Mulla ois kysymys, ollaan tulossa Amsterdamiin lomalle pariksi viikoksi ja ihan tälläinen yksinkertainen asia kun onko suotavaa juoda kraanasta vettä vai pitääkö ostaa pullotettua vettä?!?
Sit tietysti jos haluuta antaa ihan mitä tahansa vinkkiä mistään on tervetullut:)

Katja - Bag End kirjoitti...

@ Henrietta: Meille on luvattu aivan uskomattomia kelejä loppuviikoksi; aurinkoa ja lämmintä (+24C hujakoilla). Toivottavasti jaksaa pidellä upeita ilmoja vielä silloin kun te olette täällä.

Kraanavesi on aivan juotavaa täällä :-) Parissa viikossa ehditte nähdä vaikka mitä. Amsterdamissakin riittää paljon käveltävää ja katseltavaa ja tietty pläjä taidemuseoita: Rijksmuseum (joka on vielä valtavan remontin alla, mutta käsittääkseni tärkeimmät teokset ovat esillä), Van Gogh museo, Rembrandt House Museum jne. Anne Frankin talo on usein sellainen "must see". Kauniita kaupunkeja riittää, kuten Delft, Gouda, Haarlem (kiva myös shoppailun suhteen). Paljon riippuu myös siitä liikutteko vain julkisilla kulkuvälineillä vai vuokraatteko esim auton?

Henrietta kirjoitti...

No hyvä jos kraanasta saa suodaan juoda, se veden raahaaminen on aina niin tyhmää etelä-euroopassa ja aina se loppuu kun ois kauhee jano.
Hitsi me tullaan sunnuntaina ja siel ois sit kesä. Nyt mulla vasta dilemmat alkaa et mitä hittoo pakkaan jos kuiteski on myös reippaasti alle +20!!! Taitaa olla paras taas turvautua kerrospukeutumiseen niin pärjää kelillä ko kelillä.
Kyllä me ihan julkisilla liikutaan. Onko noita juustokaupunkeja useitakin kun yks hollantilainen blogikaveri kehotti käymään Edamissa ja sie Goudassa...hauskaa. Joku muu kans mainitsi tuon Delftin eli se taitaa olla kaunis kaupunki.
Tiedätkö onko Keukenhoffissa näin syksyllä mitään nähtävää vaikkei sipulikukkien aika nyt olekkaan. Kävin netissä mutta siellä puhutaan huhti-toukokuusta että rupesin miettiin onko se suljettuna muuhun vuodenaikaa tai jotain. Pitäis tulla keväällä ihaileen sitä.
Kiitos paljon tiedoista Katja ja toivottavasti paranet äkkiä et pääseet nauttiin viikonlopun kesästä:)

Henrietta kirjoitti...

Ai niin mua vähän suorastaan pelottaa ton shoppailun suhteen. Mulla on Pia Jane Bijkerkin kirja Amsterdam made by hand ja siellä on kaikkee ihanaa. Pitääköhön mun ottaaa tyhjä matkalaukku mukaan kaikille aarteille jotka löydän sieltä...jos löydän. Vaatteita en jaksa shopata mut kaikki vanha tai uusiotehdyt esineet asiat iskee muhun heti. No katsotaan miten plikan käy:)
Olen niin innoissani jo nyt et voisin vaikka muuttaa sinne vaikken ole edes vielä päässy käymään!! Ja voi sitä kuvien määrää mikä tulee otettua kanavista ja ihanista vanhoista rakennuksista.

Katja - Bag End kirjoitti...

Pukeutumisen suhteen on hankalaa kun aamuisin on melko koleaa (siellä +10C tienoilla) ja sitten päivällä lämpötilat kohoavat +24C tienoille ja ehkä ylikin. Kerrospukeutuminen on ainoa oikea keino...

Juustokaupunkeja riittää näillä juustopäillä, mutta Edam ja Gouda ovat ainoat juustonimiset; Emmentalia ei valitettavasti ole ;-)

Keukenhoffissa ei ole mitään tähän aikaan vuodesta, eli on ihan kevätjuttu ja voit tikata sen pois sun listoilta. Delft on tosiaan kaunis ja jos multa kysytään melkein kaikki Alankomaiset kaupungit on kauniita vanhoine taloineen ja kanaaleineen. Kamera tulee sinulla laulamaan, muista ottaa tarpeeksi muistikortteja mukaan ;-)

Junat kulkevat täällä tosi hyvin, vaikka ovatkin yleensä (varsinkin ruuhka-aikaan) täpötäysiä. Aikataulut saa osoitteesta
http://www.ns.nl/
Edamissa ei mun tietääkseni ole juna-asemaa, joten sinne pääsee vain linja-autojen kanssa ja voi olla aikas pitkä matka. Goudassa on asema ja esim Amsterdamista sinne kestää n. tunnin. Delft on myös n. tunnin junamatkan päässä Amsterdamista. Haarlem alta 20 minuutin.

Tyhjähkö matkalaukku mukaan vaan jos vanha ja uusiotehdyt kiinnostavat ;-) Ja tervetuloa! :-)