tiistai 31. elokuuta 2010

Mysteerinen esine/Mystery object

Ostin tämän mysteerisen esineen käytettyjen tavaroiden kaupasta Leidenista useampi kuukausi sitten. Heti kun iskin silmäni siihen tiesin että minun oli pakko saada se, vaikka se oli paksun lika- ja pölykerroksen peitossa eikä minulla ollut aavistustakaan siitä mikä sen oli. Olen yrittänyt ratkaista arvoitusta, mutta ei minulla vieläkään ole mitään hajua sen käyttötarkoituksesta. Onko mitään ehdotuksia? Siinä on 20 kolikon tms mentävää rakoa. Etupaneeli liukuu auki ja jokaisen raon takana on pieni laatikon tapainen. Se roikkuu nyt vierashuoneemme seinällä ja sopii sinne kuin nakutettu :-)


I bought this mystery object from a second hand shop in Leiden several months ago. As soon as I spotted it I knew I had to have it, even though it was covered with a thick layer of dirt and dust and I had absolutely no idea what it was. I have been trying to solve the mystery, but I am still clueless. Any ideas? The front cover slides open and behind every slot there is a small container space. It now hangs on our quest room wall and is spot on :-)Alankomaiden syksy on alkanut erittäin tuulisena ja sateisena. Viime viikon torstaina satoi yhden päivän aikana koko kuukauden sademäärä ja siinä samalla rikkoutui 100 vuotta vanha ennätys. Paikoittain kadut ja pellot ovat muuttuneet pieniksi järviksi, mutta onneksi meillä päin ei ole ollut suurempia ongelmia. Huomiseksi on onneksi luvattu hieman auringonpaistetta. Oikein hyvää viikon jatkoa teille kaikille! :-)


PS. Näyttää vahvasti siltä että Herra Hiiri on lähtenyt evakkoon. Juustot ja myrkkyboxi ovat vielä koskemattomina eikä hiirestä ole kuulunut pihahdustakaan sen kaappirallin jälkeen.

10 kommenttia:

Marianne@Songbird kirjoitti...

I think your mystery item comes from a pub and has something to do with card clubs or pool tournaments. I see them in my city still in use in those cafe's where "older" men hang out. I don't know how it works but I think money is put in behind those numbers and it is some sort of savings-of-the-winnings thing.

Krisse kirjoitti...

kaunis ...
hyvä kun hiiri poistui...

Anonyymi kirjoitti...

Oli esine mikä tahansa niin kaunis se on :)
Hiirulainen oli viisas; ei koskenut herkkuihin ja rapistelee nyt varmaan jonkun toisen talon seinien välissä:)
-ä-

Anonyymi kirjoitti...

Näenkö oikein: kukkiiko sun oliivipuu?
-ä-

Katja - Bag End kirjoitti...

@Marianne: Well that makes sense. I knew I needed a Dutch person to solve this one, but my partner had no idea ;-) I was puzzled why exactly 20 slots and no more or less, but as I don't play cards, darts nor pool, I have no idea of the rules or how scores are counted ect :-)

@äiti: Se teki pieniä oliveeja siinä vaiheessa kun ostimme sen, kukkiminen oli jo ohitse. Suurin osa niistä on nyt kuollut sillä se ei voinut oikein hyvin meidän olohuoneessa. Siirsimme sen nyt vierashuoneeseen jossa se saa paljon enempi valoa ja aurinkoa, jospa se siitä vielä virkoaisi :-)

Mari kirjoitti...

Onpas kaunis mystinen esine! Hyvä, että pääsitte hiirestä :)

White Lily kirjoitti...

ei ole aavistustakaan mistä esineestä on kyse mutta meidän kotona varmaan keksisin sille ihan uuden merkityksen:) on kyllä hieno.

Henrietta kirjoitti...

Mariannen selitys kuulosti fiksulta ja käyttikseltä.Oli mikä oli hieno se on.Onnittelut hiiren häviämisestä.

Katja - Bag End kirjoitti...

Juu kyllä minä tykkään tuosta "seinäkoristeesta". Mies ensin pudisteli päätään kun raahasin sen kotiin ja ihmetteli minne saan sen mahtumaan, mutta löytyipä se paikka sittenkin :-)

Hiiri hävisi ja vielä kun saisi kaikki sen jälkeensä jättämät hajutkin häviämään...

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Ihana esine, jolle ei vielä ole keksitty tarkoitusta. Mutta kaunis se on.

Täälläkin on kylmää ja vettä sataa lähes päivittäin. Nyt on kyllä ollut muutama aurinkoinen päivä.

Hyvä kun pääsitte hiirestä!