sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Delft turistin silmin

No niin, pääsinhän minä viimeinkin sinne Delftiin. Viime maanantaina meillä oli molemmilla vapaapäivä ja aamupäivällä suuntasimme juna-asemalle, nokka kohti Delftiä. Oli aivan upea aurinkoinen päivä, mutta hieman liian kylmä; pohjoistuuli ja pakkasta... hhrrrrr. Valokuvaaminen on hieman vaiketa kun sormet ovat kylmästä kankeat ja melkein tunnottomat, mutta kuvia tuli silti otettua aivan mahdottomat määrät :-)

Ensimmäisenä tiemme suuntasi kohti Delftin vanhaa kirkkoa (Oude Kerk). Kirkon rakentaminen on aloitettu vuonna 1246 ja seuraavien vuosisatojen saatossa sitä on laajennettu. Kirkon koko on melko vaikuttava ja vaikka kuinka yritin, en saanut mahtumaan yhteen kuvaan. Tänne on haudattu mm. Johannes Vermeer. Kaunis rakennus, sekä ulkoa että sisältä, kuten vanhat kirkot yleensä.


Oude Kerk, Delft


Oude Kerk torni, Delft


Restaurointia, Oude Kerk, Delft


Kaunis vanha lattiakivetys, Oude Kerk, Delft

Seuraavaksi tiemme suuntasi Delftin uudelle kirkolle (Nieuwe Kerk), joka ei nimestään huolimatta ole kovinkaan "uusi", sillä kirkon rakentaminen aloitettiin vuonna 1396 :-)


Nieuwe Kerk, Delft


Nieuwe Kerk ja vasemmalla kaupungintalo, Delft

Vanha kaupunki on tietysti pullollaan vanhoja kauniita rakennuksia; alakuvassa muutama esimerkki. Vasemmalla olevan talon alakerrassa oli piskuinen antiikkiliike. Minulta on monesti kysytty mikä mielestäni on parasta Alankomaissa ja olen aina antanut saman vastauksen: vanhat kaupungit ja niiden arkkitehtuuri.


Delftin katukuvaa musta-valkoisessa hengessä...


Eli tällainen turistikuvapostaus tällä kertaa. Oikein hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille! Koko viikonlopun on sataa lotkottanut vettä, saavikaupalla, joten ulos ei ole ollut paljon asiaa. Kevät kuitenkin tulla porskuttaa. Tänään huomasin että japanilaisissa pajuissamme on jo silmut! :-)

lauantai 19. helmikuuta 2011

Viikonlopun höpinöitä

Ajattelin että olisi tänä viikonloppuna ollut jotain kivoja kuvia näytettävänä, sillä ajatuksena oli tänään mennä joko Delftiin tai Utrechtiin käymään, mutta mies ei oikein suostunut yhteistyöhön. Meillä molemmilla on onneksi ensi maanantai vapaana, silloin viimeistään raahaan hänet jonnekin. Ensin pitää tietysti katsoa mitä Murphyn laki sanoo ilmojen suhteen... Vaikka olen asunut Alankomaissa jo tammikuusta 2005, niin silti on vielä hävyttömän paljon paikkoja näkemättä täällä. Pitäisi leikkiä hieman useammin turistia :-)

Minulla oli tänään vain sellainen olo että jotain tarttis tehdä. Ja koska en päässyt kaupunkikierrokselle historialliseen Delftiin, niin töpsöttelin hieman kotona. Kun kynttilänjalat ja muut esineet olivat vaihtaneet paikkaa jo sen viidennen kerran, mies alkoi pyörittelemään silmiään. Tokaisin vain että hänen on nyt kärsittävä seuraukset suunnitelmien muuttamisesta ja jotenkinhan minun on tämä extra energia purettava.

Leveä pitsinauha tarttui mukaan viimeisellä Haarlemin reissulla, kun sai halvalla, kuinkas muutenkaan. Se on se Sulo Vilen syndrooma; jos muistatte 80-luvun Tankki Täyteen TV-sarjan :-) Alakuvassa on vaarini (äidin isä) sota-ajan henkilöllisyystodistus.

Loistavaa viikonlopun jatkoa teille kaikille! Toivottavasti pakkaset siellä Suomen päässä laantuvat pian.

maanantai 14. helmikuuta 2011

Tyylien sekamelskaa

Piti niin postata jo viikonloppuna, mutta aika loppui kesken. Lauantai-ilta sujui rattoisasti ystävien ja hyvien viinien seurassa ja maailmaa tuli parannettua oikein urakalla pikkutunneille asti. Sunnuntaina olinkin sitten niin väsynyt että hyvä kun jaksoin silmäluomia liikuttaa. Alkaa se ikä pikkuhiljaa painamaan ;-)

Olohuoneessamme vallitsee hieman tyylien sekamelska, mutta minua se ei pahemmin haittaa. Aasialaiset kaapit, modernit lamput ja Madonna-patsaat kohtalaisen sulassa sovussa. Kaappi kätkee sisälleen mm. elektroniikkaa stereoiden ja DVD-soittimen muodossa. Vielä kun saisi TV:n ja kaiuttimet katseilta piiloon... se on kyllä turha toivo, mies jo haaveilee isommasta TV:stä mutta minä laitan vielä hieman hanttiin. Mikä ihme siinä viihde-elektroniikassa oikein noita miehiä kiehtoo? :-)

Ei sen puoleen, samaa mies varmaan ihmettelee minusta ja noista Madonna-patsaista. Samalla kun hän haaveilee isommasta TV:stä, minä haaveilen isommasta Madonna-patsaasta... Onneksi olen viime aikoina pystynyt hieman toppuuttelemaan "ostovimmaani".

Mutta nyt on aika mennä nukkumaan, uni painaa jo kovasti silmiä. Lopuksi toivottelen kaikille oikein hyvää alkanutta viikkoa ja hyvää ystävänpäivää!

lauantai 5. helmikuuta 2011

Myrskyä pukkaa

Meillä on myrskytuulen tapainen puhkunut jo torstai-illasta lähtien eikä vielä osoita mitään laantumisen merkkejä. Kävelimme tänään kaupunkiin ja takaisin ja sai ihan todella melkein hiki hatussa puskea eteenpäin; sivutuulen iskiessä pienten sivuaskelien saattelemana. Takinhelmat liehuivat melkein korvissa, hiukset meinasivat lähteä päästä ja muutaman kerran puhuri iski sellaisella voimalla kasvoihin että sai posket kihelmöimään ihan kuin olisi kämmenellä livaistu. Ja voisin vaikka vannoa että kerran tunsin poskieni lepattavan tuulessa (jonkinlainen painonpudotusohjelma olisi paikallaan). Toivottavasti se puhuri tuosta piakkoin laantuu.


Kevättä kohti kuitenkin porskutetaan, tasaisen varmasti. Ihanaa kun päivät alkavat jo pitenemään eikä ole enää aivan pilkkopimeää kun aamuisin lähtee kotoa ja kun tulee illansuussa takaisin. Tuntuu että oma energiatasokin on hieman kohonnut ja olen alkanut taas puuhailemaan kotona. Kenties viimeisin Jeanne d'Arc Living -lehti on myös hieman innoittanut tätä sohvaperunaa :-)


Olen hieman ajatellut että muuttaisin blogini kielen kokonaan suomeksi. Taisin aloittaa pelkällä englannilla ja sitten kirjoittelin postaukset sekä englanniksi että suomeksi. Viime aikoina on ollut enempi joko tai, riippuen fiilareista ja siitä kuinka kiireinen olen. Mutta tosiasia on että suurin osa kommentoijista ja vierailijoista on suomalaisia ja muut voivat halutessaan käyttää tuota Googlen käännösohjelmaa... Että näin.


Hyvää viikonlopun jatkoa teille kaikille!

As most of my visitors and especially commentators are Finnish, I have decided to start posting only in Finnish. I will add the Google translator for those whose Finnish is not so fluent :-) Admittedly it has its shortcomings, but at least it will give you some kind of idea of what I am writing about. Who knows, I just might post few lines in English here and there but that remains to be seen. Obviously you can keep on commenting in English or in Dutch. Wishing you all a lovely weekend!